Apple dobio Slide-To-Unlock patent

Objavio u 26/10/2011 u 13:00

Uh, ova bitka sa patentima je već dosadila i pingvinima sa Madagaskara.

Firma koja pravi revolucionarne proizvode , neprikosnovena tužibaba, šampion ljubomore i pohlepe , Apple Inkoroprejšn, od jutros je ponosni vlasnik još jednog u kolekciji svojih patenata, ovoga puta u pitanju je slide-to-unlock otključavanje telefona. (WT…?!) Apple Patent Slide To Unlock Američki zavod za zaštitu patenata je odobrio Apple-u patent na otključavanje telefona, što znači da će svi proizvođači koji imaju otključavanje prevlačenjem morati da daju harač Jabuci.

Što se tiče Androida, po mom mišljenju, za Ice Cream Sandwich su zakasnili, ali šta je sa Gingerbread-om?

Sa druge strane, možda je ovo i dobar potez! Zašto? Pa zato što možda više nećemo gledati dosadni slajd-tu-anlok, zato što će developeri biti primorani da prave drugačije i raznovrsnije otključavače što će biti kul krajnjim korisnicima. 🙂

Možda će i proizvođači požuriti da pređu na Android 4.0?

A možda je Američki patentni zavod ortak Guglu, pa je ovaj patent, koji čeka svojih 5 minuta 0d 2005. godine, odobrio baš sad jer ga novi Android više neće koristiti?

Bravo za Apple! 🙂

Tags: AnroidApplelockotkljucavanjepatentSlide to unlockswipe to unlock

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *