Android Device Manager – pronađite svoj izgubljeni Android telefon

Objavio u 04/08/2013 u 10:39

Google je pre 2 dana najavio da će do kraja ovog meseca objaviti aplikaciju Android Device Manager koja će služiti da pronađete svoj telefon ukoliko ga izgubite. Najverovetnije će biti integrisana u Google Play Service i biće joj omogućeno korišćenje na svakom telefonu sa Androidom 2.2 i novijim.
Android Device Manager
Mogućnosti Android Device Managera će (verovatno u početku) biti skromne: samo će biti moguće uključiti melodiju na telefonu ukoliko ga izgubite, brisati podatake i locirati telefon sa udaljene lokacije. Kažem “skromne” jer trenutno postoji slična aplikacija koja nudi mnogo toga više, zove se Android Lost i veoma je moćna.

Jedva čekam da se Android Device Manager pojavi, da probam, bez straha, da izgubim svoj telefon.

Tags: Android Device Managerizubljen telefonlociranje telefonapronalaženje telefona

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Ako sam dobro ukapirao, aplikacija radi samo ako je “lopov” dovoljno glup da nastavi da koristi moj Google nalog? Malo je to bezveze, jer mislim da i oni znaju da prvo treba da urade wipeovanje celog telefona pre nego sto ga ukradu.
    S obzirom da mogu da vidim u Google Dashboardu IMEI brojeve mojih telefona (cak i mog Note2 kojeg su mi ukrali pre 4 meseca), bilo bi stvarno pogodno da mogu da ga lociram samo na osnovu toga. Ovako ne vidim neku preteranu upotrebnu vrednost, osim kad jurim telefon po kuci, pa ne mogu da ga nadjem.

  • Miloš Simić 04/08/2013 u 3:55 PM

    Da li taj zna da menja google nalog.. Ako ga otključa, super za njega. 😀

  • Miloš Simić 04/08/2013 u 1:35 PM

    Čekaj, ova aplikacija će sama da se update-uje u pozadini? To znači da ću moći da lociram ukradeni HD2? Najs, ima da nađem čamugu koja ga je ukrala, doduše u Grčkoj.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *