Android 6.0 portovan na HTC HD2

Objavio u 07/12/2015 u 0:37

Ako pratite pametne telefone duže vreme, onda ste verovatno upoznati sa telefonom HTC HD2. Za one koji su novajlije u svetu pametnih telefona, HTC HD2 je pametni telefon (smartfon) koji je izbačen 2009, što znači da je telefon sada star 6 godina. Takođe uređaj je prvobitno radio na Windows Mobile OS-u.

Iako je star, HTC HD2 se tokom godina dokazao kao uređaj iz snova za modere. Do sada je na ovaj telefon portovan Android Jelly Bean, a godinu dana kasnije i KitKat, a programeri su ranije ove godine uspeli da ubace i Android Lollipop na ovaj uređaj.

A sada, izgleda da su programeri uspeli da ubace Android 6.0 Marshmallow na ovaj telefon, što je impresivno pogotovu kada se uzme u obzir da postoje mnogi OEM (Oroginal Electronic Manufacturer) koji ne puštaju Android 6.0 ažuriranje na telefone koji su stari tek 2 godine. Mada treba napomenuti, da je ovo rani port i da je zasnovan na CM13.

Sigurno će imati dosta bagova ali ako vam to ne smeta i želite da isprobate, onda posetite XDA forum radi preuzimanja. U međuvremunu možete pogledati video iznad kako bi ste videli Android 6.0 u akciji na uređaju.

Tags: Android 6.0CyanogeModHTC HD2MarshmallowPortovanje

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *