VLC za Android verzija 1.3.2 – video reprodukcija u pozadini i još po nešto

Objavio u 02/05/2015 u 19:06

Jedan od boljih multimedijalnih plejera dostupnih za Android uređaje, koji se nalazi na našoj listi 30+ aplikacija koje trebate instaliarti, VLC, je dobio bitno ažuriranje. Pored novih zanimljivih karakteristika, VLC za Android verzije 1.3.2, donosi veći broj vizuelnih poboljšanja, kao i neke promene kada je reprodukcija u pitanju.

Glavna karakteristika koja je uvedena sa poslednjom verzijom VLC plejera jeste reprodukcija videa u pozadini, što može biti veoma korisno u koliko želite samo da slušate audio, a ne želite da vam video zauzima ekran. Pre ovog ažuriranja, VLC za Android bi zaustavio video čim biste kliknuli na dugme Nazad, kao što to inače rade mnogi video plejeri dostupni za Android. Takođe treba naglasiti da ova funkcija nije automatski aktivirana, već je vi morate ručno aktivirati. Ako želite da aktivirate reprodukciju u pozadini idite u Settings -> Interface -> Play videos in background.

Aplikacija VLC verzije 1.3.2 takođe donosi novi interfejs za audio plejer, novi Album pregled, više animacija, novi pretraživač fajlova, kao i poboljšanu pretragu. Ovo ažuriranje takođe rešava neke od prethodnih problema sa hardverskom akceleracijom za TS video fajlove, ažurirani su kodeci i popravljeno pretraživanje SD kartice.

VLC for Android
VLC for Android
Developer: Videolabs
Price: Free

Tags: ažuriranjeGoogle PlayVideo plejerVLC

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

6 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Hvala na najavi. Sad sam update-ovao sa beta verzije za android na ovu najnoviju i nijedan video ne moze da pusti tablet Asus MemoPad HD7 . Napisao sam na stranici aplikacije da li znaju o cemu se radi, ali ne odgovaraju. Jedino ako nije zbog procesora.

  Da li mozete da pretpostavite o cemu se radi?

  Cuje se zvuk, ali video se ne pokazuje. Niti jedan format. A audio fajlove regularno pusta. Beta verzija vlc-a, koju sam imao do skora, je odlicno pustala sve formate, i htedoh da zbog opcije da se audio fajlovi pustaju u pozadini, promenim na regularnu, ali eto.

  Hvala unapred.

  • Hmm, moguce da treba da uključiš/isključiš hw akceleraciju u podešavanjima.

   • Ne razumem se bas u potpunosti i moguće da grešim ali da li mozda ima veze procesor u Asusu quad-core MediaTek MT8125 CPU, a na stranici vlc-a na gugl pleju su napisali da je ova nova verzija za sve uredjaje osim za one sa ARMv6 infrastrukturom. Da li je mozda MediaTek MT8125 sa takvom infrastrukturom?

   • Probao i sa iskljucenim i ukljucenim. Isto ne pusta. Hvala na odgovoru inace. Koristim za sad mx plejer ali sam nekako vezan dok sam koristio windows (a sad puppy linux) na kompu, pa htedoh da imam i vlc. Mada nije hića nikakva. Može i bez vlc-a da se živi

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share