“Take a picture” i “Take a video” dodate u Google Search Voice

Objavila u 20/03/2014 u 16:51

Šta znači ovaj naslov? Pa baš to, kada kliknete na Google Search Voice, tj na Google glasovnu pretragu i kažete: “Take a picture” ili “Take a video”, telefon će otvoriti kamera aplikaciju i pripremiti telefon za fotografisanje odnosno za snimanje video zapisa. Ali neće sama fotografisati i snimati, ipak je potrebno da vi “okinete”. Tako da je ova opcija interesantna ali možda i malo beskorisna jer morate da pravilno izgovorite a potom i da ipak kliknete na dugme. 😛

Kako imam Nexus 5, ova opcija mi je već dostupna preko Google servisa i već sam je isprobala. Radi!

Razne se teorije po netu vrte oko toga, zbog čega je ova opcija postala dostupna. Inače je opcija bila poznata kao jedna od prvih na Google Glass. Uglavnom se te teorije vrte oko toga da Google nešto petlja sa njihovom novom Google Wear platformom. Meni ni jedna teorija nije bila bliska. Tako da mislim da se ovde radi o čistom marketingu, buzz-u, da se jednostavno priča o Google i Androidu među blogerima kao što se upravo to i dešava u svetu. I neverovatno mi je da retko koji bloger/novinar je i pomislio da je to marketing, svi uglavnom traže neko dublje objašnjenje. E to je marketing!

Tags: buzzglasovna pretragagoogleGoogle voice searchreklama

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *