Sony Ericsson se ušunjao u Android Market

Objavio u 16/04/2011 u 18:11

Android Market Sony Ericsson Channel

Sony Ericsson je pre neki dan implementirao novu opciju za svoje korisnike u Android Marketu. SE je prvi proizvođač mobilnih telefona koji je primenio ovaj pristup. Korisnici koji imaju otključane telefone su već sigurno našli ovu opciju u marketu, a oni sa brendiranim će dobiti ovu opciju uskoro.

Šta je tačno SE uradio? My Apps opcija iz Android Marketa je zamenjena Sony Ericsson kanalom. Ovde će se naći predložene aplikacije od strane Sony Ericsson-a koje su testirane da rade na njihovim uređajima. Takođe će korisnici SE telefona mnogo lakše naći aplikacije specifične za SE telefone poput Timescape dodatka itd. Ovde će se s vremena na vreme pojavljivati i ekskluzivne igre i aplikacije koje će biti dostupne samo na ovom kanalu.

Prema njihovim rečima, SE će na ovaj način pomoći svojim partnerskim developerima da lakše promovišu svoje aplikacije njihovim korisnicima.

Definitivno je došlo do zakrčenja u Android Marketu i svi pokušavaju da ih na neki način filtriraju, pa tako i SE pristupa ovom problemu, na veoma dobar način. Mislim da je ovo mnogo bolje rešenje od zasebnih aplikacija, jer iz ličnog iskustva mogu da primetim da sam samo par puta ušao u HTC-ovu aplikaciju kako bih skinuo neku igru ili app. A u market ulazim gotovo svakodnevno. Tako da ovo može imati velik uticaj na izbor aplikacija za SE korisnike.

My Apps opcija je još uvek tu, ukoliko želite da joj pristupite, pritisnite menu taster i videćete je 😉

[via Saša i SE Blog]

Tags: kanalmarketseSony Ericsson

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *