Skajp 2.0 stigao na Market

Objavio u 30/06/2011 u 14:32

skype0

Toliko kritikovani Skype, koji je nakon kupovine od strane Microsofta dobio jos manje ocene na Android Marketu, dobio je prvi apdejt i to na verziju 2.0!

Da se nešto radi u Microsoftu koji je direktni konkurent Guglu, pokazuje Skype 2.0.0.45 koji donosi osnovne funkcije, tj, video pozive za čitava 4 telefona, a to su:

 • Google Nexus S
 • HTC Desire S
 • Sony Ericsson Xperia Pro
 • Sony Ericsson Xperia Neo

Čudno je zašto je samo tako mali broj telefona dobio video pozive, kada u Android ekosistemu postoji još dosta telefona sa kamericom za video pozive.

Još jedna novina jeste novi korisnički interfejs koji je sada identičan Skajpu za PC i SMS podrška koju, naravno,  mogu koristiti samo korisnici u Severnoj Americi.

Ukoliko imate jedan gore pomenutih telefona, bilo bi dobro da napisete svoje oduševljenje ili razočarenje.

Skype
Skype
Developer: Skype
Price: Free
Tags: 2.0microsoftSkypevideo poziv

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

8 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Evo verzije koja radi odlichno na vishe telefona ukljuchujutji moj SGS, zahvaljujuci XDA freekovima!

  http://www.xda-developers.com/android/skype-2-available-for-other-devices/#comments

  Pozdrav, ekipo

 • Ne radi Stop Skype, ne radi prijem video poziva, ne mogu da stavim status na invisible, ili bilo sta drugo… Mozda samo nisam nasao, ali ako je tako, nije dovoljno intuitivno. Ne svidja mi se.

 • Na Wildfire još nisu sredili zvuk i laguje da sagovornika ništa ne možeš razumeti. Po mom nekom skromnom mišljenju je da kad su krenuli da pišu kod za Android da su toliko zbrzali sa izbacivanjem, da su napravili bloat i da sad ne mogu ni sami da se snađu i naprave aplikaciju kompatibilnu za sve modele – zato su sad uspeli da načačkaju za četiri telefona i tu su sigurni da radi… u prevodu “jak” hardware 😉

  Da su samo napisali da su ubacili tu mogućnost (a svi znaju da je skype sad Microsoftov), i da većini tih modela nije radilo, svi bi opet krenuli da ‘pljuju’ Microsoft što njima nije cilj.

  Toliko od mene… baš sam se raspisao 😀

 • bas bedak samo 4 fona -.-

 • Jos godinu dana dajem foru skypu, dok google ne sredi voice, bice bye bye skype..

  (Ne volim sto sam toliko vezan za google, ali jednostavno nude najbolje servise, nisam kriv sto je konkurencija traljava)

 • Čitava 4 telefona..

 • Kao i sve ostalo sto dotaknu propadne 🙁

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *