Samsung Galaxy S II dobija update na ICS

Objavila u 09/03/2012 u 7:43

samsung galaxy s 2Kako je objavljeno na Samsungovom sajtu , Samsung Galaxy S II bi trebao da dobije update na poslednju verziju Androida već sutra, 10. marta. Tako da će se jedan od najpopularnijih telefona u svetu a i kod nas osladiti sa Ice Cream Sandwich-em i zvanično. Zato se pripremite. 🙂

Da bi imali ICS na vašem SGS II telefonu, potrebno je da skinete poslednju verziju Kies-a i da kroz njega uradite update uređaja ili da apdejtujete telefon preko FOTA apdejta. Ukoliko planirate da to uradite preko FOTA update-a, obezbedite se sigurnom i dobrom Wi-Fi konekcijom kako bi ste mogli bez problema da download-ujete ceo firmware na telefon.

Update sa Gingerbread verzije (2.3) na ICS (4.0) Android donosi:

 • Face Unlock funkciju (otključavanje telefona prepoznavanjem lica)
 • Android Beam
 • Poboljšanje mnogih aplikacija kao i njihov redizajn
 • Aplikacija za praćenje protoka mobilnog interneta

Neće biti podržan Adobe flash i Bluetooth 3.0

Iz Samsunga savetuju da za svaki slučaj, kako ne biste izgubili podatke na telefonu, backup-ujete podatke preko Kies-a.

Ukoliko radite update preko Kies-a, potrebno je da imate 60 MB slobodnog mesta na internoj memoriji, a ukoliko update radite preko FOTA update-a, potrebno je da imate minimum 350 MB slobodnog prostora.

Ako imate instaliran neki custom ROM na telefonu, može doći da manjih problema nakon fleshovanja. I zapamtite da ukoliko primenite ovaj zvaničan update a imate rutovan telefon, može da se desi da izgubite rut i da neko vreme ne postoji način za ponovno rutovanje. Zato ako ipak želite da zadržite rut, sačekajte odgovor za ovaj firmware na xda forumu.

Više informacija pogledajte na Samsungovom sajtu u sekciji FAQ.

 

I uživajte u novom ukusu već sutra 😉

 

Tags: FOTAIce Cream SandwichICSkiessamsungSGS2sladoledUpdate

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

6 komentara, pridruži se diskusiji!
 • hTC Sensation/XE danas dobijaju zvanican update na ICS (tokom noci iscurela je poslednja, XE, baza sa oznakom 3.32.401.105, danas vec custom ROM-ovi zasnovani na ovoj, poslednjoj, verziji.
  Evo potvrde: http://asia.cnet.com/crave/htc-sensation-xe-ics-update-released-62213825.htm
  Mi koji smo na ICS vec par meseci, preko custom ROMova, nemamo bas mnogo cemu da se radujemo – sve je isto kao prethodna verzija od pre par nedelja, cekam da se d/l zavrsi da vidim da li Skype i dalje daje video output kao s Marsa (zeleeeen)…

  • radi lepo official ICS na s2 🙂
   za vas koji imate custom rom-ove ili nemate uradjen root, mozete ga upisati preko odin flashera. Za root imate dosta free-one-click tool-ova, ali je jedini problem sto takvi prorami ne mogu posle opet da urade root na ICS. ali ima i za to resenja, pod PDA opciju u flasheru upisete insecure kernel, ima ih par objavljenih, naravno zavisno od same verzije koje ste upisali u telefon odaberete odgovarajucu. U prvom postupku su naravno obavezni i pda i modem i csc fajlovi, pazite da ne pomesate raspored 🙂 superuser i cmw se automatski instaliraju kod prvog rootovanja u vecini programa, pa mozete bez problema uraditi backup sa npr “titanium backup” sa marketa- iliti google play-a sadasnjeg 🙂

 • A da ga nisam zamenio za Galaxy tab nikad ne bi stigao update… 🙁

 • Malo ste ishitreno objavili taj rumor.
  Ništa od update-a 10. marta.

 • OMFG pa kako si flesovao taj CUSTOM rom tako ces flesnuti i novi ICS… :/

 • a sta da radimo mi sto imamo costom rom koji nece ni preko Kiesa ni preko fota da prijavi da su dostupna azuriranja ??
  moram znaci provo fleshovati neki officijani rom pa tek onda da ga apdejtujem na 4.0.X

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *