Read It Later od skoro Pocket

Objavio u 29/04/2012 u 18:07

Pocket CoverAko ste internet džanki, šanse su velike da imate neki sistem bookmark-ovanja i čuvanja sadržaja kako bi ste ga pročitali kasnije.

Android ima dosta opcija za ovo, ali najpopularnija među njima je sigurno Read It Later, koji je kao bookmarking i sharing servis pridobio milione korisnika u poslednjih nekoliko godina. Pre neki dan Read It Later je postao Pocket. Sa promenom brendinga, stiže i nova, besplatna aplikacija za Android.

Ono što ćete prvo uočiti jeste da Pocket sada ima Android 4.0 interfejs, sa ikonama i menijem koji se uklapa u nativni Ice Cream Sandwich UI. Koliko primećujem, sada sve više i više aplikacija idu u ovom smeru, što se meni lično dopada. Ali za sada je broj aplikacija koje imaju ove smernice i dalje veoma mali.

Sinhronizovani članci su ponekad veoma spori i potrebno je da osvežite sadržaj kako bi ih videli odmah. Ovo i nije velik problem, s obzirom da aplikacija prvenstveno služi za čuvanje sadržaja kako bi ste ga pročitali kasnije. Sve esencijalne funkcije Read It Later aplikacije su ostale tu, aplikacija čuva web stranicu prilagođenu čitanju na malim ekranima. Formatiranje sadržaja je veoma dobro, a postoji i opcija Web View ako želite da vidite sadržaj u originalnom formatu, a postoji i opcija da vidite desktop verziju sajta.

Šerovanje i upravljanje iz Pocket-a je veoma jednostavno. Dugi pritisak na članak ga obeležava kao pročitan ili vam daje opciju za šerovanje. Ako imate podužu listu, moguće je filtrirati istu po tipu sadržaja (web, photo ili video) ili po domenu. Kada se članak obeleži kao pročitan, on nestaje sa primarne liste, ali ga i dalje možete naći ako koristite pretragu.

Pocket je sada, pored toga što je besplatan, stvarno uradio dobre izmene. Mislim da bi velike kompanije poput Facebook-a mogle da nauče od njih dosta stvari što se tiče interfejsa za mobilne telefone. Ako do sada niste probali Read It Later, probajte Pocket, nećete žaliti 😉

Tags: AndroidHoloIce Cream SandwichPocketread it laterui

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *