4

Novi Twitter, novi Twitter, novi Twitter

twitter

Juče sam odlepila na tviteru od: #novitviter, newtwitter, #novitwitter itd. Ne volim Tviter kada ga apdejtuju i kada mu menjaju interfejs jer masa poludi narednih 24 sata. Ali dobro, evo stišalo se već danas sve. Svi koji su se bunili da im se ne sviđa nov dizajn ili interfejs, navići će se, onima kojima se sviđalo uveseljavaće ih sve to još neko vreme. 🙂 Evo ga i taj promo klip koji je toliko šerovan juče:

Uglavnom, ono što je nama na Srbodroidu bitno je da je apdejtovana i Twitter aplikacija. Sada i na telefonima imamo novi dizajn ali i značajne promene u interfejsu. Sada je sve sortirano u 4 taba: Home, Connect, Discover i Me. Home je standardan Timeline, kao i pre što je bio. Connect je sada potpuno nova priča, ovde vam se prikazuju sve notifikacije koje se tiču vas: novi foloveri, menšni i retviti. Tako sad je sve na jednom mestu. Nisam sigurna da li mi se ovo sviđa, moraću da malo testiram da bih bila sigurna. 😐

Discover tab je popunjen trending temama i sugestijama namenjenim vama. Ovde je dostupno i polje za pretragu kako bi brzo našli među tvitovima ključne reči i hash tagove.

I na kraju tab Me. Me tab je sve o vama, vašem nalogu, tvitovima… U suštini je ostao isti samo drugačijeg dizajna, možda malo bolje oblikovano i predstavljeno nego u prethodnoj verziji.

Ono što meni smeta sada kod ove aplikacije je to što se ponaša generalno sporije od prethodne verzije. Sve mi je usporeno i nervira me jako. I kakve su ono margine? Šta će mi na telefonu margine oko interfejsa? Na telefonu želim da iskoristim svaki milimetar prostora jer ekrani na telefonu nisu isto što i monitor. Na telefonu nije potrebno imati identičan UI kao na web-u. Telefon na Androidu zahteva UI prilagođen njegovom operativnom sistemu i prilagođen svim veličinama ekrana. Verujem da se vlasnici telefona sa manjim ekranima nisu obradovali beskorisnim marginama.

Kako se vama čini nova aplikacija za Twitter?

Objavljeno u Update

goldie

Zlata
Veličković
Objavila tekstova:
Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5 sada je vlasnica LG G 3 telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

4 misli na “Novi Twitter, novi Twitter, novi Twitter

 1. Meni najviše smeta plavi bar na vrhu aplikacije. Zauzima skoro 10%,ekrana, a nema nikakvu drugu funkciju sem što je na njemu dugme za pisanje novog twita.

  Za ili protiv: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Kao sto je kustodian rekao, gornji bar nema nikakvu svrhu. A i aplikacija ima gomilu bespotrebnih margina koje samo oduzimaju ionako mali prostor. Lično mi najviše smeta što DM ide zajedno sa mention-ima, i ceo interfejs je prilagođen iOS-u i nije po Android standardima. Pošto su hteli da naprave istu aplikaciju za Android i iOS, ja samo mogu da pitam što su radili za iOS pa portovali na Android a ne obrnuto???

  Probao sam da se prebacim na alternativne twitter klijente. Hoosuite je glomazan, Tweetdeck bagovit i ne apdejtuje se više, Seesmic mi previše dreči, Tweetcaster šaren … jedino ostaje Twicca 😐

  Za ili protiv: Thumb up 0 Thumb down 0

  • lily, to baš i nije “novi” interfejs s obzirom da je vest stara godinu dana. 🙂 U svakom slučaju, aplikaciju možeš preuzeti sa Play Store-a (marketa).

   Za ili protiv: Thumb up 0 Thumb down 0

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *