Nove Google mape sa turn-by-turn navigacijom za Srbiju

Objavio u 10/07/2013 u 20:49

maps

Prošlo je oko dva meseca od poslednjeg Google I/O gde je Google predstavio nove Google Mape. Od tada, bila je beta verzija web verzije. Sada je mobilna verzija dobila kompletan redizajn i neke nove opcije.

Ono što je odmah uočljivo je da je aplikacija dobila novi interfejs. Google je konačno implementirao Holo dizajn kroz celu Google Maps aplikaciju. Tu su sada kartice u explore modu, search koji pluta iznad mape i koji daje sugestije. Sve ovo skroz podseća na Google Now aplikaciju sa Holo interfejsom.

maps cards

Pored redizajna, tu je i Explore funkcija koja zamenjuje Local funkciju. Explore vam omogućava da nađete mesta u vašoj blizini, poput restorana, kafića, barova, atrakcija, događaja itd. Odabirom nekog mesta možete videti recenzije, fotografije, kontakt informacije i druge informacije koje vas mogu interesovati.

Google Mape Navigacija Srbija

Možda i najveća promena, barem za nas u Srbiji je Navigacija. Do sada je nismo mogili koristiti jer je uvek izbacivala aplikacija da navigacija nije podržana na našim prostorima. Navodno je redizajniran interfejs, ali pošto ne znam kako je izgledao stari, ne mogu da potvrdim 🙂 Navigacija po izveštajima sa stranih blogova sada ima uživo informacije o saobraćaju, incidentima i dinamičko menjanje rute zbog radova na putu ili nesreća. Ovo je verovatno posledica kupovine Waze-a.

Šta kažete, da li može gMaps sada da zameni iGO? 😀

edit: Izvinjavam se na dezinformaciji, Directions rade, turn-by-turn ne radi, na žalost

Google Maps
Google Maps
Developer: Google LLC
Price: Free

Ako vam update ne stiže možete skinuti mape sa ovog linka:

https://copy.com/6Fzu94J9X0cJ

Tags: BesplatnogoogleGoogle mapeGoogle MapsNavigacijaSrbija

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

14 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *