Nova Gmail aplikacija za Android donosi Save to Drive opciju

Objavio u 22/05/2014 u 6:27

Google je danas počeo sa ažuriranjem svoje Gmail aplikacije za Android. Nova 4.8 verzija ove aplikacije donosi par noviteta, kao što su:

Save to Drive opcija. Do sada je u okviru Gmail aplikacije postojala opcija da se preuzmu ili sačuvaju fajlovi, a sa novom verzijom dodata je opcija Save to Drive, čime će se sačuvati dragocen prostor u uređajima a ujedno i učiniti taj fajl dostupnim na bilo kom uređaju (ili barem onim uređajima koji imaju pristup Google Drive-u).

Poboljšana RTL (right to left) jezička podrška. Ova opcija se odnosi na jezike koji se pišu i čitaju sa desna na levo, kao što su: Arapski, Persijski i Hebrejski. Profilna slika i navigacioni meni su premešteni na desnu stranu. A krajnji rezultat jeste prirodniji korisnički interfejs za sva RTL jezička područija. Brži pristup bočnom navigacionom meniju. Do sada se ovom meniju moglo samo pristupiti iz mail foldera, a od sada je to moguće uraditi i iz samog mejla.

Objašnjavanje spam mejlova. Aplikacija će vam sada reći zašto je neki mejl poslat u Spam folder.

Tu je i dosta malih detalja, koji ulepšavaju celokupno iskustvo: animacija prilikom osvežavanja mejla je sastavljena iz Google-ovih boja a ne plave, koja je bila u prethodnim verzijama. Pa recimo ako ispraznite svoj inbox na nulu, bićete nagrađeni sa porukom za dobro odrađen posao i da uživate u danu. A ako ispraznite trash folder, pojaviće se poruka ‘’Thanks for recycling’’, a ‘’Hooray, no spam here’’ će se pojaviti ako vam je prazan spam folder.

A ukoliko ne želite da čekate ažuriranje, koje će stići do svih korisnika u narednih par dana, posetite Droid Life, koji imaju link za .apk, ako vam ne smeta sideloading (kao meni 😀 ).

 

Tags: apkažuriranjefunkcionalnostgmailgmail apppodrškaUpdate

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *