Jelly Bean na Sony telefone stiže 2013., modeli iz 2011. izostavljeni

Objavio u 20/10/2012 u 10:25

Sony je i zvanično najavio koji će telefoni i kada dobiti update na Jelly Bean. Mnogima se neće svideti što će morati da sačekaju početak sledeće godine, kada će Jelly Bean biti biti skoro 6 meseci star. Telefoni koji će dobiti update su:

– Xperia T
– Xperia TX
– Xperia V
– Xperia S
– Xperia arco S
– Xperia ion
– Xperia P
– Xperia go
– Xperia J

Činjenica da će najnoviji modeli Xperia T, TX i V dobiti update tek u prvom kvartalu 2013. nimalo ne raduje. Sa liste su izostali Xperia U, Miro i Tipo ali pored njih, izostala je i cela linija uređaja iz 2011. godine. Sony je svestan da će ova vest mnoge razočarati ali kako su istakli, ne mogu da garantuju da će nakon apdejta modeli iz 2011. godine pružiti korisnicima očekivano iskustvo u korišćenju telefona. Ipak, Sony je objavio da će ovi modeli i dalje dobijati podršku kroz firmware update.

Tags: JBJelly BeanSonyXperia

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

14 komentara, pridruži se diskusiji!
 • A Xperia SL,koja ima dual core 1,7?

 • Sony Xperia Ion [recenzija] | Srbodroid 01/11/2012 u 8:24 AM

  […] je da nakon kupovine ovog telefona odmah instalirate Ice Cream Sandwich. Evo još bolje vesti: najavili su da stiže i Android 4.1 Jelly Bean! Ovo su stvarno lepe vesti, nego da vidimo mi šta to ima u ovom čudu sa Androidom […]

 • Ja sam odavno resio da mi vise ni jedan telefon nece biti Sony samo zbog te ocajne podrske.Kupio sam X10 cim je izasla i jedva su se smilovali da izbace update za njega svi telefoni su imali 2.3, a mi na X10ci smo jedva dobili 2.1.

  • Ja sam takodje koristio Xperia-u X10 i dobio Gingerbread 2.3.3 update jula meseca 2011. Koliko znam, korisnici HTC Desire-a su 2.3.3 update dobili avgusta iste godine. Jedino ako si koristio AT&T verziju X10…

 • Pa jel to znaci da se pouzdano zna da xperia U nece dobiti jb ili samo trenutno ne znaju da li ce da naprave ? I ICS na U je uzas,kamera je losa,led linija ne radi dobro i ima slabiji performance nego na gb + meni pravi problem sa wifi konekcijom

 • http://bit.ly/Ta2NUy Nadam se da ne grese… 😀

 • NIsam se ni nadao da ce linija telefona iz 2011 dobiti JB,sve je to da bi se noviji modeli bolje prodali ali su ustvari sebi jamu iskopali….

 • Ako ce Xperia T, TX i V koje su najnovije dobiti update tek sredinom prvog kvartala, plus kada na to dodamo minimum mesec dana (ni jedan jedini Sony-jev update nije stigao na vreme, tj. kada su ga najavili), ostele Xperia-e pre maja/juna 2013. ga nece dobiti sigurno. A tada ce biti kasno.

 • Ja na Xperia U nisam još dobio ni ICS. JB nisam ni očekivao, iz marketinških razloga. Izbacuju nove linije telefona na svakih 6 meseci. Ne može to da se postigne.

 • Nazalost, iako mnogo volim Sony, njihov telefon zbog ovakvih gluposti oko update-a, mogu da kupim samo kad bude imao naziv Nexus.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share