Ice Cream Sandwich stigao na HTC Sensation i Sensation XE

Objavio u 10/03/2012 u 7:00

 

HTC Sensation ICS

Android 4.0 popularnog naziva Ice Cream Sandwich konačno počinje da stiže i na starije HTC telefone. Telefoni koji imaju privilegiju da među prvima dobiju osveženje su Sensation i Sensation XE.
Oficijelni apdejt je već krenuo u Nemačkoj i nordijskim zemljama, ali se uskoro očekuje i na u ostalim državama Evrope. Ono što će možda razočarati vlasnike ova dva telefona je to što u ovom apdejtu nema Sense 4 korisničkog interfejsa koji smo videli na HTC One seriji telefona, već dolaze sa Sense 3.6 koji je neznatno izmenjen u odnosu na pređašnju verziju. Iz HTC-a očekuju da poverujemo da Sense 4.0 ne može da ide na starije telefone jer nemaju jak hardver.

Tags: Android 4.0apdejthtcICSNemackaSensation XESensatonUpdate
Coby

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Coby

  Ko ne može da sačeka OTA update, stock varijante ROM-a, ovde:
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1529941
  Potrebna vam je, za prelazak sa Gingerbread, i nova baza (tj firmware), za Sensation 3.32.401.5, za Sensation XE 3.32.401.105. – naći ćete ih u gornjem thread-u.
  Dobijate fabrički, stock, ROM, sa mogućnošću za root (znaci bez root), odexed ili deodexed.
  Ovaj update nije moguce primeniti ni na jedan drugi uređaj, samo htc Sensation i Sensation XE!
  Uradite back-up pre procedure, i budite spremni na to da neke aplikacije na ICS neće raditi kako treba, ili uopšte neće raditi dok im developeri ne urade update za ICS.
  Citanje i dosledno pracenje uputstva se podrazumeva. Odgovornost nosite sami – ako ne znate sta radite, sacekajte OTA.
  Za one upućenije – InsertCoin ROM, stock + gomila optimizacija i dodataka, brži i bogatiji sadržajima, oslobođen htc bloatware-a (osim Sense, jel), i Shnizlon-ova AOSP tema, koja dodaje još funkcionalnosti, po želji menja launcher, daje pravi ICS ukus a pri tom dozvoljava da se zadrži ili eliminiše veći deo elemenata Sense-a.

 • Coby

  Je l ima veze da li je Sensation sa mreze(VIP) ili nema? Pitanje se tice OTA update-a naravno. Tj. da li ce operater(VIP) odloziti update?

  • Coby

   Mislim da ce kod nasih operatera zakasniti, ali ne mnogo, posto nasi ne rade brending telefona kao sto to rade u inostranstvu. Tako da cim dobiju od HTCa update, u roku od para dana bi trebalo da ga puste.

 • Coby

  Sinoć dobio OTA update za svoj Sensation na ICS..i odradio..lepo izgleda…zadovoljan 🙂

 • Coby
  plavi andjeo 19/07/2012 u 1:49 AM

  Imam sensation, dali mogu ja da nadogradim ICS?
  Kako cu znati, naravno ako dobijem update, da je taj update?

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share