Ice Cream Sandwich stigao na HTC Sensation i Sensation XE

Objavio u 10/03/2012 u 7:00

 

HTC Sensation ICS

Android 4.0 popularnog naziva Ice Cream Sandwich konačno počinje da stiže i na starije HTC telefone. Telefoni koji imaju privilegiju da među prvima dobiju osveženje su Sensation i Sensation XE.
Oficijelni apdejt je već krenuo u Nemačkoj i nordijskim zemljama, ali se uskoro očekuje i na u ostalim državama Evrope. Ono što će možda razočarati vlasnike ova dva telefona je to što u ovom apdejtu nema Sense 4 korisničkog interfejsa koji smo videli na HTC One seriji telefona, već dolaze sa Sense 3.6 koji je neznatno izmenjen u odnosu na pređašnju verziju. Iz HTC-a očekuju da poverujemo da Sense 4.0 ne može da ide na starije telefone jer nemaju jak hardver.

Tags: Android 4.0apdejthtcICSNemackaSensation XESensatonUpdate

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Imam sensation, dali mogu ja da nadogradim ICS?
    Kako cu znati, naravno ako dobijem update, da je taj update?

  • Sinoć dobio OTA update za svoj Sensation na ICS..i odradio..lepo izgleda…zadovoljan 🙂

  • Je l ima veze da li je Sensation sa mreze(VIP) ili nema? Pitanje se tice OTA update-a naravno. Tj. da li ce operater(VIP) odloziti update?

    • Mislim da ce kod nasih operatera zakasniti, ali ne mnogo, posto nasi ne rade brending telefona kao sto to rade u inostranstvu. Tako da cim dobiju od HTCa update, u roku od para dana bi trebalo da ga puste.

  • Ko ne može da sačeka OTA update, stock varijante ROM-a, ovde:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1529941
    Potrebna vam je, za prelazak sa Gingerbread, i nova baza (tj firmware), za Sensation 3.32.401.5, za Sensation XE 3.32.401.105. – naći ćete ih u gornjem thread-u.
    Dobijate fabrički, stock, ROM, sa mogućnošću za root (znaci bez root), odexed ili deodexed.
    Ovaj update nije moguce primeniti ni na jedan drugi uređaj, samo htc Sensation i Sensation XE!
    Uradite back-up pre procedure, i budite spremni na to da neke aplikacije na ICS neće raditi kako treba, ili uopšte neće raditi dok im developeri ne urade update za ICS.
    Citanje i dosledno pracenje uputstva se podrazumeva. Odgovornost nosite sami – ako ne znate sta radite, sacekajte OTA.
    Za one upućenije – InsertCoin ROM, stock + gomila optimizacija i dodataka, brži i bogatiji sadržajima, oslobođen htc bloatware-a (osim Sense, jel), i Shnizlon-ova AOSP tema, koja dodaje još funkcionalnosti, po želji menja launcher, daje pravi ICS ukus a pri tom dozvoljava da se zadrži ili eliminiše veći deo elemenata Sense-a.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *