HTC Magic dobio Froyo

Objavio u 15/12/2010 u 14:27

htc magic

Iznenađujuća vest da je HTC Magic dobio Froyo update juče je isplovila na internetu. Možda je kasno, ali bolje ikad nego nikad. Update je krenuo na Vodafone mreži u Velikoj Britaniji, ali imamo i potvrde da se isti update pojavio i na našim mrežama. Tako da ako imate HTC Magic telefon, proverite da li je i za vaš telefon stigao update.

Update donosi sve što Froyo ima, sem nekoliko stvari: WiFi Hotspot, Live Pozadine i Flash Video. Što je donekle i razumljivo, s obzirom da telefon nije dovoljno jak da ovo podrži.

Ono što je mene veoma iznenadilo je to da je telefon koji je izašao 2009. godine dobio Froyo update, iako je HTC tvrdio da će samo telefoni koji su izašli 2010. godine dobiti Froyo update. Svi smo ga u tom trenutku mrzeli, uključujući i mene koji sam sa HTC Hero telefonom čekao na 2.1 update skoro godinu dana.

Možda je HTC odlučio da za novogodišnje praznike iznenadi sve starije korisnike 🙂 Pa se nadajmo Froyo update-u i na ostalim telefonima HTC proizvođača iz 2009. godine.

P.S. Uživajte u vašim HTC Magic Froyo telefonima 😛

Kako će korisnici dobiti poslednji softver?

Korisnički uređaji će dobiti automatsku notifikaciju kada update bude dostupan za njihov telefon. Moći će da izaberu da potvrdu da update žele odmah, ili da to žele da učine kasnije.
Softver će stizati u fazama, tako da neće svi korisnici dobiti notifikaciju u isto vreme.
Zbog veličine update-a, preporučujemo da ga skinete preko WiFi konekcije, iako je moguće da to učinite i preko 3G-a ili GPRS-a.
Update se vrši u dva koraka koji će automatski izbaciti notifikacije na korisničkom telefonu. Prvi korak (FOTA) će promeniti bootloader. Drugi korak (OTA) će instalirati Froyo nakon restartovanja telefona.

Provera verzije softvera

Da bi ste proverili softversku verziju koju vaš HTC Magic ima:
1. Pritisnite menu dugme, zatim idite na “Settings”, skrolujte do “About phone” i pritisnite
2. Verzija softvera će ovde biti ispisana

Tags: 2.2FOTAfroyohtcMagicOTA

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

11 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Evo i teme o ovom update-u za Magic na xda forumu.

  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=872552

  Kako kazu korisnici, update je stize na Magic 32B, dok se korisnici sa 32A zale da update-a nema.

 • Pozdrav svim korisnicima htc Magic – a! Ja sam htc uzeo preko vip – a pre godinu dana, sada trenutno imam software 1.6 isti kao sto ima tatto, i nisam zadovoljan tim softwerom, frayo 2.2 ima moj prijatelj, koji je update fon ovde u servisu u Paracinu, i taj update ga je kostao 1000 dinara! Srecan sam sto frayo postoji za htc magic, ali uopste ne verujem da ce nam stici notifikacija da se tel updete sam samcijat, Pozdrav

 • Moj Magic je 32A, kupljen kod VIP Mobile Srbija, Vodafonr update je krenuo 15. decembra, ja jos uvek nisam dobio update. Da li se zna koliko bi im trebalo da update-ju sve telefone, tj. datum do kada se ceka update?

  • Nema takvih informacija, nazalost. Jesi probao da rucno probas update? (Ima u tekstu zadnji pasus)

   • Kada udjem u Settings i idem na About Phone, pise mi da je verzija 1.5 ali nemam dugme za Update! Da li 32A ima vise memorije nego 32B?

    • Na 1.5 verziji Androida ta opcija ne postoji, prevideo sam to. Probaj/te da pomerite datum na telefonu na mesec dana unapred. Trebalo bi da onda prilikom restarta telefona stigne notifikacija.

     Problem je na Android 1.5 postojao jer nije postojala push notifikacija, pa ce zbog toga update stizati u dve faze, prvo FOTA (First Over The Air) update, a nakon toga OTA. FOTA ce pripremiti telefon za sledeci update, gde je jedna od opcija i ta za push notifikacije, tako da ce onda biti moguce i rucno proveriti.

     • Promenio sam datum za mesec dana (Januar 2011.) I dalje nema update, svi Vodafone HTC Magic su 32B i vvec imaju Android 1.6, tako da sam se skoro pomirio s tim da necu dobiti update. Preostaje mi da sacekam da mi istekne garancija(Novembar 2011.) ili da odnesem u Mikros da mi update na Android 1.6 sa Sensom pa se mozda i pojavi update.

 • Telefoni su sa Britanskog Vodafona i VIPa. A posto VIP dosta svojih telefona nabavlja od Vodafona, tako da telefoni kupljeni u VIPu vrlo brzo, ako ne i istog dana dobijaju update kad i Vodafon UK

 • da i mene interesuje za koju vrstu magica je to bitno da znam jer ja sam moj dobio iz inostranstva

 • Da li su ti telefoni koji su dobili update kupljeni preko VipMobile Srbija ili su iz Vodafona?

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *