Hangouts konačno povezuje SMS/MMS i chat

Objavio u 22/04/2014 u 15:44

Google Hangouts aplikacija za Android od kada se pojavila i od kada ima mogućnost da šalje SMS je odlična, ali nije imala pravu integraciju Hangout-a sa SMS-om. Samo su bili u jednoj aplikaciji, ali su bili odvojeni kao različiti četovi. Posle jučerašnjeg apdejta je ova integracija konačno stigla. SMS i Hangout konverzacije su sada spojene u jedan ekran.

Hangouts Chat i SMS

U novoj aplikaciji, možete birati da li šaljete Hangouts poruku ili SMS klikom na dugme u donjem levom uglu. Odlazeća Hangout poruka je zelena, dok je odlazeća SMS poruka bela. Dolazeće poruke su sve bele, ali pored vremena slanja/primanja će stajati SMS kako bi indicirala da je u pitanju SMS poruka. Nisam neki preterani fan ovakvog spajanja, ali Google je to odradio perfektno. A, ako vam se ovo ne sviđa, uvek možete da razdvojite konverzacije.

Tu su i druge promene. Zvuk za obaveštenja je sada malo izmenjen. Sličan je zvuku ostalih notifikacija, ali je višeg tona. Dodat je i vidžet koji ide na početni ekran, nešto što su mnogi priželjkivali. Ostale promene su detaljno ispisane u changelog-u:

  • Spojene SMS i Hangout konverzacije: SMS i Hangout konverzacije sa istim sagovornikom su sada spojene u jednu konverzaciju. Možete kontrolisati da želite da šaljete poruku preko Hangout-a ili SMS-a jednostanim okidanjem prekidača, a poruke se razlikuju bojom. Naravno, uvek možete da odvojite ili spojite konverzacije ako želite.
  • Obeležena odlazna Hangout poruka
  • POjednostavljena kontakt lista: sada postoje dve glavne skecije u kontaktima – Ljudi sa kojima otpadate (Hangout) i Kontakt lista – tako da je sada jednostavnije da se krećete kroz liste i da šaljete SMS
  • Mnogo bolji statusi (na vezi, raspoloženja itd.)
  • Novi zvuk obaveštenja
  • Odvojene melodije za glasovne i video pozive
  • Unapređanja u performansama: današnji apdejt donosi bolji video kvalitet, kao i unapređenu čitljivost SMS i MMS poruka
  • Vidžet za početni ekran: dodajte Hangout vidžet na vaš početni ekran za brz pristup prethodnim konverzacijama

Ovo je poveći apdejt koji donosi nove funkcionalnosti, a siguran sam da će fanovi Hangout aplikacije biti oduševljeni.

Šta vi mislite o ovom apdejtu? Dobro? Loše?

Hangouts
Hangouts
Developer: Google LLC
Price: Free
Tags: googleHangoutsMMSsmsspajanje

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

6 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *