Google zvanično objavio Android 5.1 Lollipop

Objavio u 10/03/2015 u 19:12

Znali smo da će doći kad-tad, na osnovu mnogih procurelih informacija. Google je zvanično objavio Android 5.1, putem njihovog bloga, i prema svemu sudeći ovo je skromno, ali i tek kako dobrodošlo ažuriranje za najpopularniju platformu za pametne telefone.

Ova ažurirana verzija Androida uključuje, pored poboljšanja performansi i stabilnosti, nativnu podršku za više SIM kartica, HD glas na telefonima koji podržavaju ovu opciju, kao i najbitniju – Zaštita Uređaja (Device Protection).

lollipop51

 

U Android-u 5.1 dobijamo poboljšan mehanizam Zaštite Uređaja. Šta ovo u stvari znači, jeste da ako vam je telefon ukraden ili izgubljen, uređaj će ostati zaključan sve dok pravi korisnik ne unese svoje informacije sa Google naloga – čak i ako je uređaj resetovan na fabrička podešavanja.

Zatim tu je i HD glas – koji će omogućiti kristalno čiste razgovore za sve kompatibilne uređaje, sve dok operateri podržavaju ovu opciju. To je to što se glavnih poboljšanja za Android 5.1 tiče. A sa njima, imamo i neka manja, uključujući opciju da se spoje Wi-Fi mreže, kao i da se kontrolišu upareni Bluetooth uređaji iz Quick Settings (brza podešavanja) menia.

Iako se ne zna kada će Android 5.1 biti pušten, predpostavlja se da će ga kao i obično prvi dobiti Nexus telefoni i tableti.

Izvor Official Android Blog

Tags: Android 5.1Ažururanjegoogle

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *