Google Translate sada ima mogućnost offline prevođenja (za 50 jezika)

Objavio u 28/03/2013 u 7:09

Translate-OfflineLanguagesNajpopularnija Android aplikacija za prevođenje jezika upravo je dobila apdejt u kome je omogućeno prevođenje bez trunke interneta.

Google je na iznenađenje svih korisnika ove aplikacije u novom apdejtu omogućio offline prevođenje, što je veoma interesantan potez jer je dobro poznato da se ova kompanija trudi da sve živo prebaci na web.

Korisnici imaju mogućnost da odaberu neke od 50 jezika i instaliraju rečnike na telefon, nakon čega više nije potreban internet za prevođenje. Potrebno je da se u podešenjima izabere opcija Offline languages, nakon čega se biraju jezici.

Mana ovog offline prevođenja jeste to što nema fonda reči kao kada je telefon konektovan na internet, ali ima dovoljno reči da se potpuno sporazumete u inostranstvu, a vrlina novog apdejta je što je omogućen i za uređaje sa Androidom 2.3. Androidi ispod 2.3 verzije neće dobiti apdejt, što je i razumno jer ih jako malo ima.

Na žalost, Srpski jezik još uvek nije podržan, ali biće sigurno u nekom narednom apdejtu. Hrvatski je podržan i rečnik koji sam skinuo zauzima oko 200 MB.

Moram priznati da me Google svaki put sve više i više iznenađuje u pozitivnom smislu, zato što nema pompezne i smaračke najave kao neke druge kompanije, već samo objavi da je napravio to i to i kraj. Znaju oni šta korisnici cene, zato će i trajati kao kompanija.

[Via Android Offical Blog]

Tags: Google Translateoffline prevođenjeprevod

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *