Google Play store inkrementalni pametni apdejt počeo da radi

Objavio u 17/08/2012 u 0:36

google play

Na Google IO 2012 je najavljena napredna funkcionalnost Play Store-a. Radi se o inkrementalnom ažuriranju aplikacija. Nazvali su je Smart App Updates.

Način na koji tačno radi je da, kada dobijete apdejt na Play Store-u, nećete morati da skidate celu aplikaciju, već samo izmenjene delove.

Tako da ako ažurirate velike igre poput Asphalt 6 ili ShadowGun, koje su veće od 50MB, nećete morati da čekate večnost da se aplikacija osveći, a takođe nećete trošiti dragocene megabajte na 3G protoku. Ovo je odlično za korisnike koji nemaju velike surf pakete kod provajdera ili tamo gde nema 3G mreže.

Google je radio gomilu izmena ispod haube na Play Store-u u poslednjih nekoliko dana. Nova verzija je puštena sinoć, a ekipa sa Android Police je detektovala nove “Pametne Apdejte” danas.

Primer je apdejt za Instagram koji je inače 13MB, sada se ažurirao sa samo 3MB. Ovo je sjajno za korisnike pa i za provajdere 3G mreža.

Tags: apdejtažuriranjeGoogle Play Storeincrementalmarket

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *