Google mape offline

Objavila u 07/07/2011 u 19:33

Google mape offlineKao što smo najavili u prethodnom tekstu, Google mape su sad i stigle offline, trenutno u test fazi ali rade odlično! Apdejtujte vašu aplikaciju Google maps ako niste i dobićete nove funkcionalnosti. Jedna od njih je mogućnost da skinete mape u folder na telefonu i da možete da ih pregledate i kada niste online. Aplikacija skine neki 15 kvadratnih kilometara mape koju odaberete.  Eto spasa za sve vas koji nemate mobilni net a povremeno se kačite na wifi.

Ova nova opcija se nalazi u aplikaciji kada odete na Menu/More/Labs. Imate treću po redu opciju Download map area. Potrebno je da je uključite, tako što ćete jel prstom “kliknuti” na nju. Nakon uključivanja ove opcije imate dve varijante za konkretan download mape:

1. Dok ste na WiFi pronađite mapu koja vas interesuje i dugim pritiskom na region koji vas interesuje otvoriće se popup u vidu balončića. Kliknite na balončić i videćee opciju Download map area. Odaberete opciju i sačekate da se mapa skine.

2.Odete na Places, kliknete na mesto od interesa, otvorite ga na mapi, kliknete na balončić a potom na opciju More. Tu treba da vam se pojavi opcija Download map area.

Da bi na kraju pristupili vašim skinutim mapama idite na Menu/More/Cache Settings/Downloaded map areas. Selektujte onu koja vas interesuje i živajte i bez neta u Google mapama.

Tags: downloadGoogle mapemapaofflineskinite

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

11 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *