Google Goggles dobio apdejt, sada je vaš telefon još pametniji

Objavio u 17/09/2011 u 12:13

google goggles

Verujem da ste svi već čuli za Google Goggles aplikaciju i da ste je i probali, ali ako niste Google Goggles je aplikacija koja pretražuje net fotografisanjem. Danas je dobila apdejt na verziju 1.6 koji obećava da će učiniti vaš pametni telefon još “pametnijim”. U ovoj verziji je moguće uključiti opciju da aplikacija automatski skenira sve fotografije sa vašeg telefona.

Tako je, dobro ste čuli, od sada aplikacija može da automatski skenira sve fotke koje ste napravili klasično camera aplikacijom i to u pozadini. Vi ćete samo primiti notifikaciju ako je aplikacija uspela da prepozna panoramu, sliku ili druge objekte sa vaših slika. Ako Goggles nađe šta je na fotografiji, možete ući u aplikaciju i podeliti sa prijateljima rezultate preko istorije pretrage.

Većina korisnika uđe u ovu aplikaciju samo kad želi da koristi njene mogućnost, ali ovom automatizacijom će sigurno više korisnika koristiti njene mogućnosti, jer će informacije dolaziti do vas, a ne da ih sami tražite 😉

Kada instalirate ili apdejtujete Google Goggles na vašem Android 2.1 uređaju, idite u podešavanja i uključite opciju “Search from Camera” da bi ste aktivirali ovu automatsku pretragu.

Google Goggles
Google Goggles
Developer: Google LLC
Price: Free
Tags: 2.1apdejtfotografijagogglesgooglepretraga

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Није лоша апликација, имао сам је неко време само ми није потребна, ако не знам где се налазим и шта сам фотографисао не треба нигде ни да идем!!!

  • E bas cu da probam, mada smataram da vec imam previse app-ova na telefonu, a na RC1 Cyanogen 7ici sam, pa nisam kadar da se zezam stalno sa novim appovima 😛

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *