Google Earth apdejtovan i optimizovan za tablete

Objavila u 09/05/2011 u 18:44

Koloseum Google Earth

Kako je krajem 2010. predviđeno, Android tableti su zasigurno tema broj 1. u 2011. godini. Tako se na tržištu pojavljuje sve više različitih tableta raznih brendova. I kod nas u prodavnicama sa tehnikom se broj tableta u ponudi utrostručio poslednjih par meseci. Pojavom tableta, neophodna je bila i verzija Androida optimizovana za tablete – Honeycomb. Zasad još uvek nema na tržištu velik broj tableta sa Honeycomb-om ali to ne sprečava programere da otkrivaju čari Honeycomb-a i izbacuju nove verzije aplikacija koje su optimizovane za tablete.  Kako sam Honeycomb nije dovoljan da sve aplikacije daju svoj maksimum na tabletima, neophodno je optimizovati aplikacije za ovu verziju Androida. Naravno, Google je apdejtovao njihovu aplikaciju Google Earth. Tako sada na tabletima možemo uživati u čarima ovog softvera bar približno ili možda na drugačiji način 😉 u odnosu na desktop verziju programa.

Tako sada Google Earth podržava prikaz tekstura na 3d zgradama, kao što možete videti na screenshot-u Koloseuma u ovom tekstu. Sada je omogućen i simultani prikaz mapa i slika. Zahvaljujući većem ekranu, omogućen je i menu sa dugmićima u desnom gornjem uglu tableta. Ovi dugmići omogućuju lakšu i intuitivniju navigaciju kroz softver dok istražujetu omiljenu mapu.

Eh da sad imam neki tablet sa Honeycomb-om, odmah bih isprobala ovaj sjajan softver koji često koristim na mom laptopu kada maštam gde bih mogla na more. 😀

 

Tags: 2011AndroidbrendoviGoogle EarthHoneycombtablettematržište

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *