Google Chrome verzija 42 donosi nove i zanimljive funkcije

Objavio u 16/04/2015 u 23:45

Google je danas predstavio najnoviju verziju Chrome pretraživača za Android. Verzija 42 ovog popularnog mobilnog pretraživača donosi nekoliko novih i zanimljivih karakterstika. Prva je ta, da sada možete podesiti pretraživač da prati određenu veb-stranicu i da primate obaveštenja kad god se sadržaj te veb-stranice ažurira. Iako ovaj koncept nije revolucionaran, definitivno predstavlja novost barem kada su mobilni uređaji u pitanju. Koristi od ove funkcije su gotovo neograničene, na primer, možete da eliminišete potrebu da manuelno pratite status vaše online narudžbine.

Da bi ova funkcija radila, web programeri moraju da implementiraju Google-ov Push API za Chrome. A osim ovoga, obaveštenja koja će stizati od veb-stranica, će se pridržavati standardnih pravila i zahtevaće korisnikovu eksplicitnu dozvolu da bi funkcionisala.

Takođe, nova verzija Chrome-a će vam omogućiti mnogo lakše dodavanje omiljenih veb-stranica na vaš početni ekran. Kada Chrome detektuje vašu čestu posetu određene veb-stranice, na ekranu će vam se pojaviti pitanje da li želite da dodate tu stranicu na početni ekran radi lakšeg pristupa.

Ažuriranje je počelo i trebalo bi uskoro da stigne do svih uređaja. I kao i uvek, Chrome pretraživač je dostupan u Play prodavnici, pa svi koji žele da isprobaju ovu aplikaciju (ako već nisu), mogu preuzeti aplikaciju putem linka ispod, i naravno pišite nam vaše mišljenje u komentarima.

Google Chrome
Google Chrome
Developer: Google LLC
Price: Free

Google Releases

Tags: AžururanjeChromepretraživačPush API

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Google Chome brzo i sigurno prelazi u najglomazniju aplikaciju. Koliko je na početku bio apk fajl a koliko je sada. Svi koji imaju 2 GB mesta disk brzo im se napuni od silnog up-date-a samo od Chome-a. Lično imam prvu verziju što sam doboi iz Adnroid 4.1.1 i isključio sam upedate

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *