Gingerbread za Xperia x10 dolazi u avgustu

Objavila u 21/06/2011 u 12:07

X10 GingerbreadHTC ima stil da objavljuje vesti na Facebook stranici, pa su tako napravili frku oko apdejta Gingerbreda za Desire telefon.  Sa druge strane, Sony Ericsson vodi odličan korporativni blog, na kojem sve lepo predstave i objasne, pa tako nema zabune. Mogao bi HTC da nešto nauči od SE i da se ovako lepo i ozbiljno pozabave potrošačima. Tako je danas na Sony Ericsson blogu objavljen blog post o apdejtu na Gingerbred za njihov najpopularniji telefon dosad Xperia X10.

X10 će dobiti Gingerbread apdejt početkom avgusta. Ovaj apdejt softvera najavljen je u martu ove godine o čemu smo pisali tada. Pored onoga što su tada najavili, osluškivali su njihove potrošače i uvideli su da korisnici traže korisnički interfejs za kameru kao što su ga imali na Eclair verziji Androida. Stoga, SE programeri rade na osposobljavanju kamere na Gingerbredu po ugledu na Eclair kameru. Pa su obećali da će ovim apdejtom korisnici to i dobiti. Pored toga, sa novim apdejtom dolazi i njihova nova funkcionalnost Facebook inside Xperia koja je najavljena za nove Xperia modele koji su izašli ili će izaći ove godine.  Tako da X10 dobija i ovu najnoviju funkcionalnost. 🙂

I ostale opcije koje korisnici dobijaju sa ovogodišnjim Xperia modelima, vlasnici Xperia X10 modela će takođe dobiti. Jedina razlika, kako kažu će biti da u X10 neće biti uključena DLNA funkcionalnost. Razlog za ovo je što su potrebna posebna odobrenja za ovako nešto, pa bi čekanje na odobrenja potrajalo, što bi prolongiralo čekanje na apdejt. Više o ovome pročitajte na SE blogu.

Tags: apdejtblogfacebookseSony EricssonUpdateXperia X10

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *