Friendcaster 5.0 ubedljivo najbolja Facebook aplikacija

Objavio u 10/04/2012 u 20:05

friendcasterIskren da budem, nisam neki veliki korisnik Facebook-a, pa samim tim ni Facebook aplikacija za Android. Ali nakon što sam probao Friendcaster za Facebook u verziji 5.0 mislim da ću ćešće da proveravam statuse, wall-ove i šta već tamo ljudi na FB-u rade 🙂 .

Friendcaster 5.0 aplikacija pruža sve ono što Facebook korisnici očekuju od oficijalne aplikacije: moderan i brz UI koji neće usporavati ionako već spor Facebook. Novi interfejs Friendcaster-a je inspirisan Ice Cream Sandwich Holo interfejsom sa flet ikonama i navigacionim dugmićima. Čak podržava i šest tema. Aplikacija daje pristup 11 popularnih Facebook servisa: News Feed, Profili, Prijatelji, Fotografije, Čekinovi, Poruke, Notifikacije, Grupe, Iventovi, Čet i Stranice.

facebook friendcaster holo ui

Sve ove opcije ne znače ništa ako aplikacije ne radi brzo i glatko, a Friendcaster je ultra brz. News Feed se učitava za par sekundi, a korisnik može da skroluje do u besvest kako bi video starije statuse. Svajpovanjem levo-desno ćete primeniti filtere fida, gde dobijate samo fotografije, linkove ili Facebook liste. Ovde direktno možete da lajkujete postove, dodajete komentare, sakrivate iste iz fida ili šerujete sa drugima.

Unapređenja Friendcaster-a idu dalje od vizuelnih. Pored dodavanja čekinova i novog interfejsa za apdejt statusa, aplikacija takođe dodaje:

 1. Notifikacije u realnom vremenu (ono što čak i oficijelna FB aplikacija ne uspeva da izvede uvek)
 2. Višu rezoluciju fotografija u News Feed-u
 3. Mogućnost tagovanja više od jednog prijatelja odjednom u postu
 4. Bolja kontrola memorije kroz celu aplikaciju (nema laga ni seckanja)
 5. Brz pristup postovanju apdejta statusa ili foto/video
 6. Gomila sitnih stvari u celoj aplikaciji

Ako želite skoro sve funkcionalnosti Facebook-a bez sporih učitavanja, preporučujem vam da skinete ovu aplikaciju. (Pogotovo ako vam to kaže neko ko slabo ide na Facebook baš zbog tih problema sporog učitavanj 🙂 )

Tags: apdejtfacebookFriendcasterHolointerfejsuiUpdate

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Nije loša ali kod mene nešto zeza na telefonu ne prikazuje sličice prijatelja a i u chat-u, a na tabletu neće da radi, prođe ok logovanje ali kad hoću da skrolujem novosti pukne i ugasi se aplikacija.

 • Ja je imam instaliranu na tabletu i do sada mi je najbolja aplikacija za FB.
  Brzo se učitava, pregledan layout kako u portrait tako i u landscape modu.
  Widget može da bude prilično veliki (4×3 inicijalno, pa se razvlači). Do sada nisam našao ozbiljniju zamernu, osim što Chat nije ugrađen pa treba da se skine posebno.
  Neuporedivo bolje iskustvo u odnosu na standardni Facebook.
  Kao odgovor na prethodni post: nisam testirao koliko vuče sa neta (nije mi bitno:)), ali čini mi se da je prilično štedljiva pošto sam morao par puta da kliknem na refresh na widget da bi dobio nove poruke. U svakom slučaju može da se namesti u podešavanjima koliko često će da radi osvežavanje, kada i o čemu da obaveštava korisnika.

 • jel poslusna? tj jel kad je ubijes ostane “mrtva” ili kao oficijalna stalno radi i jel stedljivija (ova standardna pojede 1MB sto je puno kad nemam wifi)

 • Stvarno je puno bolja od Facebook aplikacije.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *