Dokle se stiglo sa CyanogenMod 9

Objavio u 10/12/2011 u 18:00

 

ics-cm9-update

Pošto već verovatno znaju da su nam svima nokti izgrickani, ekipa iz CyanogenMod-a se smilovala i objavila dokle su stigli sa razvojem svog CyanogenMod 9 roma sa Ice Cream Sandwich-om.

Oni kažu da su od pre mesec dana, kada je objavljen izvorni kod Androida 4.0 naporno radili na razvoju CM9. Smatraju da je Google uradio veliki posao sa ICS i da je dodao moćne funkcionalnosti. Određen broj ređaja već koriste CM9 i oni žele da uključe što više uređaja.

Prve sprave koje će dobiti CM9 jesu one bazirane na OMAP4, MSM8660/7×30 i Exynos čipovima. U planu su i Tegra2 uređaji, tipa Galaxy Tab 10.1 i Asus Transformer. Oni žele da podare CM9 svim uređajima koji imaju CM7, jedino će izostaviti Motorolu Droid1 jer je, kako kažu njihovim vlasnicima, vreme da se kupi novi fon.

Na putu im stoje razne prepreke. Da bi unapredio performanse, Google je napravio velike izmene na Android framework-u, tako da stari drajveri za kameru i grafiku nisu kompatibilni sa ICS, međutim gikčine iz CM se nadaju će rešiti i ovaj problem, kao što su to rešavali ranije. Majstorski!

Celu vest na engleskom jeziku možete pročitati na oficijelnom sajtu.

 

Tags: CM9CustomCyanogenMod 9Ice Cream SandwichICSROM

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *