Android 4.2.2 apdejt za Galaxy S3 donosi dosta opcija sa S4

Objavio u 28/05/2013 u 9:56

S3 Teaser Update

Ovog aprila mnogi su se pitali da li da svoj Galaxy S3 zamene Galaxy S4 modelom. Mišljenja su još uvek podeljena. Ali sa poslednjim apdejtom Galaxy-a S3 na Android 4.2.2 razlike su se drastično smanjile.

Android 4.2.2 za Galaxy S3 je još uvek u beta fazi, ali kako kažu oni koji su ga testirali, radi gotovo savršeno. Kao što je i najavljivano, ovaj apdejt donosi mnogo Galaxy S4 funkcionalnosti. Apdejt možete skinuti ovde. Flešuje se preko Odin-a, a uputstvo možete pogledati ovde.

Novi ekran za zaključavanje i vidžeti

S3 4.2.2

Sa apdejtom na Android 4.2.2 za Galaxy S3 dolazi isti ekran za zaključavanje kao na Galaxy S4 telefonu. Moguće je postaviti više vidžeta na ekran za zaključavanje, otključati svajpovanjem sa leva na desno, promeniti veličinu sata, pa čak i uneti personalizovan tekst. Takođe ima i nekih svetlosnih efekata.

Brza podešavanja i novi meni za podešavanja

Galaxy S3 quick settings my device

Svajpovanjem preko ekrana od gore na dole sa dva prsta otključavaju se “brzi prekidači” za one najpotrebnije funkcije.

Meni za podešavanja izgleda identično kao na Galaxy S4 telefonu, uključujući i tabove.

Inteligentna rotacija, unapređen S-Voice i ekran koji se adaptira

S3 4.2.2 camera voice control

Adapt Display je stigao na Galaxy S3, koji automatski prilagođava osvetljenost ekrana, kontrast i boje kako bi se prilagodio okruženju. Tačnije Galaxy S3 smanjuje “plavetnilo” koje se najčešće viđa na AMOLED ekranima i smanjuje saturaciju boja.

galaxy s3 4.2.2 glasovne komande

Glasovne komande ili “S-Voice” kako to Samsung naziva su takođe unapređene. Novi sistem odgovara na pitanja o vremenskoj prognozi i najbržem prevozu do popularnih lokacija u gradu brzo i jednostavno. Dodatno, neke opcije telefona se takođe mogu kontrolisati ovom metodom. Primera radi, paljenje kamere, puštanje muzike, postavljanje alarma… Jedino glas, kako kažu, je previše robotski i nije baš prijatan.

Šta nedostaje?

Još uvek nedostaju kontrole gestovima kao što to ima Galaxy S4. Takođe kamera još uvek nije dostigla nivo S4-ke poput Dual Shot-a, simultanog HD video snimanja i pravljenja fotografija, geo tagovanja, fokusa na dodir, detekcije lica i osmeha, stabilizacije slike, HDR-a itd.

[via AndroidPit]

Tags: 4.2.2Galaxy S3Jelly Beanleak ROMnovinesamsungšta je novo

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • uradio sam ovaj update na 4,2,2 telefon radi dobro i brzo, sem sto je ubacio 3 aplikacije koje ne rade i neznam ni ja na kojem su jeziku a nemogu da ih izbrisem… gogle market je radio prvih tri dana i odjednom je prestao da radi, sve sam pokusaovao ali nemogu da ga oporavim, takodje mi se javio bug sa baterijom koja je punila od 0 do 10 sa nekih sat_ipo pa sam opet uradio komplet reset telefona i ubcio update preko odina jos jednom u i tako resio taj problem, sve u svemu tel radi kao zmaj ako zanemarimo ovih par navedenih stvari.

  • Upravo sam shvatio zasto screenshot izgleda ko mutljaga, dok na telefonu izgleda super-bistro. Ocekujem svoju Mensa pozivnicu u postanskom sanducetu :/

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *