Android 4.0.3 apdejt donosi bolju društvenu integraciju, nove mogućnosti kamere i gomilu popravki

Objavio u 17/12/2011 u 8:40

Android-4.0.2Ovo je bilo brzo. Google definitivno ne gubi vreme i već je najavio inkrementalni apdejt za Ice Cream Sandwich platformu. Tek što je prekjuče stigao apdejt na Galaxy Nexus telefone na verziju 4.0.2, 4.0.3 je već najavljen. Eh da mi je taj Nexus 🙁 dobiješ apdejt odmah.

Promene u Android 4.0.3 verziji su vezane za API-e i tvikove za developere koje mogu da iskoriste. Neke od njih su kako Google+ i Gtalk komuniciraju međusobno i još mnogo drugih. Punu listu možete videti na Android Developer Blog-u.

— Social stream API u Contacts provider-u: Aplikacije koje koriste protok podataka sa društvenih mreža kao apdejt statusa i čekinovanja sada mogu da sinhronizuju podatke međusobno. Ovaj novi API omogućava aplikacijama da pokažu korisniku šta ljudi koje znaju rade ili kažu, kao dodatak fotografijama i kontaktnim informacijama.

— Unpaređenja kalendara. Aplikacije sada mogu da dodaju boju događajima, za lakše praćenje, kao i novi “tipovi zvanica” i njihova dostupnost.

— Nove mogućnosti kamere. Aplikacije sada mogu da provere i kontrolišu stabilizaciju video zapisa i koriste profil QVGA rezolucije kada je to potrebno.

— Poboljšanja dostupnosti. Unapređen pristup sadržaju za čitače ekrana i novi status i prijavljivanje grešaka za tekst-u-govor endžine.

— Inkrementalna unapređenja grafike, baze podataka, provera pravilnosti kucanja, Bluetooth i još mnogo toga.

Google, samo štancaj, moraće proizvođači da se prilagode kad tad … mi hoćemo brže 🙂

[via Android Developer Blog]

Tags: 4.0.3AndroidapdejtAPI

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *