Adobe Flash 10.2 stiže na Xoom i Android telefone u martu

Objavila u 14/03/2011 u 14:45

android flashMotorola Xoom tablet je lansiran bez Flash podrške ali je ostalo na tome da će je uskoro dobiti. Kako iz Adobe kompanije javljaju, u petak 18. marta će Flash 10.2 stići u Android market. Imaće ključne stavke kao što je hardversko ubrzanje za video kodek H.264 čime se osigurava glatko ponašanje Flash-a i smanjenje opterećenja procesora. Flash 10.2 omogućuje dublju integraciju u rendering engine Android browser-a čime će se postići da renderovanje i skrolovanje  sadržaja bude tečnije i bolje. I ono što je veoma bitno, ovaj Flash 10.2 donosi  optimizovanije performanse novog Tegra 2 dual-core čipseta. Grafika i Flash video sadržaj će izgledati bolje i smanjiće potrošnju baterije uređaja.

Prednost korišćenja Flash 10.2 će u potpunosti biti vidljive na uređajima sa Android 3.0 verzijom. Što bi značilo da u ovom momentu samo na Motorola Xoom tabletu možemo videti potpunu promenu koju je Adobe napravio ovim apgrejdom. Dok recimo telefoni kao što su Atrix 4G i LG Optimus 2X će isto osetiti razliku ali nešto manju sa ovim apgrejdom jer imaju Tegra 2 čipsete.  Eh… da sad imam Motorola Xoom na testiranju, snimila bih video klip pre i posle apgrejda da svi mi zajedno to vidimo. 😐

Iz Adobe-a još obećavaju da će Flash 10.2 doneti mnogo bolje iskustvo korisniku jer je bolje optimizovan za ekrane osetljive na dodir. Mogu da primetim da je ovaj apgrejd važan korak za Adobe u pogledu tableta i hardvera koji nam stiže na tržište.

Tags: 10.2adobeflashH264hardversko ubrzanjetabletUpdatevideoXoom

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *