[CES 2013] ZTE Grand S – još jedan full HD smartfon

Objavio u 10/01/2013 u 10:00

zte_grand_s

Ako do sada niste znali, 2013. godina će definitivno biti godina 1080p telefona – telefona sa punom HD rezolucijom ekrana. Ovih dana je u toku najveći sajam potrošačke elektronike (CES 2013), a ZTE je predstavio svoj novi smarfon – ZTE Grand S.

ZTE Grand S je smartfon koji ima ekran od 5 inča i 1080p rezoluciju (1920×1080 piksela). ZTE je telefon predstavio kao najtanji na svetu, svega 6.9 mm, ali o tome ćemo suditi tek kada se završi sajam jer su mnogi proizvođači izneli iste tvrdnje. Kućište je unibody dizajna, što znači da je izliveno iz jednog dela i na prvi pogled deluje interesantno.

Ono što je važnije, jeste to da Grand S poseduje Snapdragon S4 Pro procesor radnog takta od 1.7 GHz, kao i 2GB RAM memorije i 16 GB interne memorije. Tu je još i slot za microSD kartice čime možete proširiti memoriju za vaše podatke.

Grand S poseduje i moćnu kameru, barem na papiru, i to od 13MP kao i prednju kameru od 2MP. Naravno, veoma je bitnije sočivo tako da ćemo o kvalitetu suditi kada vidimo test fotografije. Sa softverske strane, Grand S pokreće Jelly Bean 4.1 verzija Androida.

ZTE Grand S će biti dostupan u prvom kvartalu tekuće godine na kineskom tržištu.

Tags: 1080pCES 2013full hdgrand sunibodyZTE

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *