Za Xperia X10 nema smrznutog jogurta :( a Xperia Arc dolazi sa Gingerbread-om

Objavila u 20/01/2011 u 7:48

xperia x10 sonyVeć neko vreme se priča o ovom, ali izgleda zaista neće biti Froyo update-a za vlasnike Xperia X10. Iz Sony-a nisu stigle zvanične informacije zbog čega. Ali ekipa sa androidcommunity.com je pronašla intervju sa gospodinom Nathan Vautier za TechRadar koji je glavni menadžer Sony Ericsson-a za Britaniju i Irsku gde je Nathan spomenuo nešto u vezi ovog problema. Kako kaže, Timescape korisnički interfejs na Xperia x10 je dosta komplikovan i uspeli su da ga srede za novi telefon Xperia Arc sa Gingerbread-om ali nisu imali sreće sa Xperia X10 telefonom za Froyo. Ja bi pre rekla da ih je mrzelo da doteraju interfejs i uklope ga sa 2.2 verzijom Androida. Tako da zbog toga nema jogurta (Froyo) za Xperia x10.

Sony Ericsson Xperia ARCNa održanom CES 2011 predstavljen je novi Sony Ericsson telefon Xperia Arc (Mene ovaj naziv podseća na arcsin, arccos, arctg… a oni su mislili na luk što je arc). Ovaj telefon će imati 2.3 Xperia Technology korisnički interfejs  koji ima temu Android 2.3 verzije – Gingerbread-a. Ovaj telefon je prepoznatljiv pa tome što je tanak, najtanja tačka mu je 8.7mm. Ima kapacitivni ekran osetljiv na dodir veličine 4.2 inča i rezolucije 480×854 piksela. Pogoni ga naravno Gingerbread na procesoru od 1Ghz Qualcomm. Kamera na ovom telefonu ima 8.1MP i Sony-jev softver Exmor R za bolju fotografiju.  Telefon će biti plasiran u prvoj četvrtini ove godine u dve boje srebrnoj i teget boji, dok cena još uvek nije poznata.

Tags: 2.12.22.3EricssonfroyoGingerbreadSonyXperia ArcXperia X10

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

7 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Moze li neko da postavi uputstvo kao i preporuke za Custom ROM za XPERIA X10i

    Hvala.

  • Stock Android bi dobro dosao, ali nazalost to se nece desiti. HTC mora da proda svoj Sense, Sony svoj Timescape, a Motorola Blur. 😀

  • @goldie Sony zna kako, samo nece to da uradi iz prostog razloga – ako hoces najnoviju verziju android-a, jednostavno kupi novi model. 🙂
    Uostalom, i drugi proizvodjaci android telefona koriste isti princip.
    Ako kupis telefon sa verzijom 2.1 najvise sto ces dobiti od update-a je 2.2
    Korisnici Motorole Milestone jos uvek cekaju update na 2.2
    Nemojte misliti da branim Sony Ericsson, nisam ni na cijoj strani, ali jednostavno stvari tako stoje. Moraju i oni da prodaju nove modele.

    • Tačno tako, ali bi iz istog razloga proizvođači trebali da odobre da software, u ovom slučaju operativni sistem sme da se modifikuje i menja (root, custom rom, itd.), bez da se narušava garancija. Kad već oni neće da se zanimaju software-om. A da na čačkanje hardware-a ukidaju istu.

      Ili da nam lepo prodaju Stock Android, pa da Google radi update, a oni nek se drže njihovog hardware-a.

      To je bar moje mišljenje, ali mislim da bi se većina složila samnom.

  • Ne sumnjam ja u XDA ekipu da ce skuvati nesto. 😀 Kad Sony ne zna kako ima ko zna. 🙂

  • U beta2 fazi testiranja je ne zvanicni update na Froyo sa oznakom 2.2.1 ! Ima jos nade … !

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=908791

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *