YotaPhona, telefon sa dva ekrana, druge generacije

Objavio u 25/02/2014 u 14:09

Yota Devices je kompanija koja stoji iza pametnih telefona sa dva erkana, juče su najavili drugu generaciju uređaja na Mobile World Kongresu.

Ključna razlika u odnosu na prethodni model je da su i e-paper ekran i 5 inčni AMOLED osetljivi na dodir. Telefon je sada zakrivljenih linija i mnogo je lakši za držanje. Što se specifikacija tiče, YotaPhone poseduje Snapdragon 800 procesor i ima NFC čip. Nismo uspeli da saznamo detaljnije specifikacije za sada.

Najveća prednost e-paper ekrana je što troši energiju bateriju samo kada se vrši promena na ekranu. Tako da na ovajč način korisnik može da dobije mnoge informacije bez trošenja baterije.

 

Sledeća generacija YotaPhone je planirana za Evropu i Rusiju do kraja godine, a US verzija je planirana za 2015.

Mi smo uspeli da se dokopamo prototip verzije koja još uvek nema funkcionalan e-paper ekran, tako da nam je prezentaciju izvršila promoterka na dva telefona 😀

Zvuk je dosta loš jer je ambijentalna muzika na štandu bila dosta glasna.

Tags: dva ekranae-papervideoYotaYotaPhone

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *