Xiaomi Phone sa MIUI OS-om za 310 dolara

Objavila u 16/08/2011 u 16:41

xiaomi phonePre mesec dana sam pisala o ovom prvom kineskom telefonu sa preinstaliranim MIUI (čita se “mee-you-eye”) romom. Možete videti na linku. Danas je i zvanično predstavljen na konferenciji u Pekingu. Pre mesec dana se pričalo da će telefon imati dual core Qualcomm čip na 1.2Ghz, ali sad je objavljeno da će postojati 2 verzije telefona, jedan sa Qualcomm MSM8260 na 1.5Ghz i drugi na 1.2 GHz. Kao deo Snapdragon paketa, telefon dolazi sa Adreno 220 grafičkim procesorom. Kao što je ranije već najavljeno, telefon dolazi sa Sharp-ovim LCD ekranom od 4 inča sa rezolucijom 480 x 854, 1GB RAM i 4GB ROM.

Dimenzije telefona su: 125mm x 63mm x 11.9mm, i težak je oko 149 grama. Ima 3 kapacitivna dugmeta i jedno MI dugme koje ćete moći da podesite da radi po vašoj želji. Xiaomi telefon dolazi u više boja i moguće je kupiti dodatnu bateriju u istoj boji.

Ono što je glavna stvar kod ovog telefona je da dolazi sa MIUI OS-om koji je zasnovan na Android verziji 2.3.5. Ukoliko ipak želite da instalirate neki drugi ROM na Xiaomi hardver, ovaj telefon vam i to dozvoljava. I sve ovo dobijate za svega 310 dolara. Cena je zaista fantastična. Kada je u pitanju model sa čipom na 1.2GHz očekuje se da će biti malčice i jeftiniji. Ovo je zasad samo zvanična najava, a telefon se očekuje da se pojavi na tržištu u oktobru.

Možete pogledati video koji je uradila Engadget ekipa koja je bila na ovom događaju. Na klipu se vidi prototip Xiaomi-a a možete posetiti i Xiaomi sajt.

Tags: custom romkineski telefonMIUImiui ospekingtelefonXiaomi phone

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

9 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *