Xiaomi M1 – MIUI telefon

Objavila u 17/07/2011 u 16:20

xiaomi m1Pre nekog vremena smo pisali o tome da bi možda neka kompanija trebala da se okrene custom romu i da recimo na tržište izbaci model telefona na primer sa CyanogenMod romom oficijelno instaliranim. I dok smo pričali o tome da bi možda zaradu doneli i telefoni sa Stock Androidom bez dodatnih interfejsa kao što su Sense, TouchWiz, Timescape, MIUI tim je bio vredan. MIUI je kineski custom rom koji ovih dana dobija značajan fejs lifting o čemu sam juče pisala. MIUI tim se odlučio da napravi njihov telefon koji će raditi na Xiaomi MIUI rom-u dok sam uređaj vrlo često nazivaju M1 (Millet), dok ga novinari zovu MIUI telefon.

Najavljene specifikacije ovog telefona su: Qualcomm 1.2GHz dual-core CPU, 4 inča Sharp LCD ekran, rezolucije 480×854, touch komponente će proizvesti Taiwan TPK dok ostali podaci još nisu javno poznati. Na telefonu će moći da se menja maska, tako da će telefon biti u raznim bojama :). Sav marketing telefona će se voditi preko društvenih mreža Twitter i Facebook i preko mikro bloging servisa, pa i sama distribucija telefona će se voditi preko interneta – znači online kupovina. Planirano je da se ovaj telefon pojavi na tržištu krajem avgusta – početkom septembra, ali meni se već sad čini da će malo okasniti. 😉

Nije još javno poznato kako će izgledati ovaj telefon, pojavila se prvobitna neka slika na netu koja je potom i uklonjena, a telefon je ličio na iPhone i na Samsung telefone. Na slici u tekstu možete videti i poslednji render telefona. Meni je potpuno logično da će i sam telefon ličiti na iPhone, pošto je MIUI interfejs pravljen po ugledu na iOS interfejs. A i poznato je da je Apple brend izuzetno popularan među Azijatima.

Ovaj potez Lei Jun i Xiaomi tima je zaista odličan i želimo im puno sreće i uspeha u lansiranju ovog telefona.

Na slici ispod možete videti i nacrte telefona koji je juče objavljen na MIUIAndroid.com.

xiaomi m1 millet

Tags: interfejsM1MIUIMIUI telefonspecifikacijaXiaomi

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *