Vizio predstavio tablet od 10 inča i telefone

Objavila u , 10/01/2013 u 22:16

Vizio prototip tabletaVizio, američka kompanija koja u partnerstvu sa tajvanskom kompanijom AmTran Technology pravi televizore, sada je na CES 2013 predstavila tablet od 10 inča i 2 telefona.

Vizio-ov desetoinčni tablet ima novi Nvidia Tegra 4 čip i distribuiraće se sa 4.1 verzijom Androida (Jelly Bean). Ako ćemo preciznije, ovaj tablet ima ekran od 10.1 inča sa rezolucijom 2560×1600 piksela. Tablet ima 32 GB interne memorije, Bluetooth 4.0, prednju i zadnju kameru.

Primerak koji se mogao videti na CES 2013 je prototip izrađen od kombinacije plastike i aluminijuma. Ne zna se precizno kada će se pojaviti ni koliko će koštati. Potpuno je moguće da će se pre pojavljivanja na tržištu već pojaviti neki drugi tablet sa Tegra 4 čipom, stoga prototip ne mogu nazvati prvim tabletom sa ovim čipom.

Pokazali su i sedmoinčni tablet koji je takođe sa Tegra 4 čipom. Ne zna se tačno kako će se zvati ovi tabletu niti kada će se pojaviti.

 

 

CES-2013-Vizio-Intros-Two-HD-Android-Phones-for-China

Pored ovog tableta, Vizio je predstavio nova dva Android telefona. Pre dve godine, Vizio je isto na CES-u predstavio Android telefon koji se nikada nije pojavio na tržištu. Tako da im je ovo drugi pokušaj. Kažu da se fokusiraju na kinesko tržište.

Prvo telefon ima ekran od 5 inča sa 1080p rezolucijom, dual core procesor radnog takta 1.5 GHz i 2 GB RAM. Drugi jeftiniji model ima dual core MediaTek čip radnog takta 1,2 GHz, 1GB RAM i dual SIM slot. Oba uređaja dolaze sa Android 4.2 JellyBean.

Kada je dizajn u pitanju, Vizio telefoni liče na HTC-ovu One seriju, beli polikarbon sa crnim displejom. Vizio je poznat kao kompanija koja nudi jeftinije uređaje, pa će biti interesantno videti finalni verziju ovih telefona i kako će biti izrađeni.

 

 

Tags: AndroidCES 2013JellyBeantabletiTegra 4telefoniVizio

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *