Viewsonic v350 telefon sa dual SIM karticom kod nas

Objavila u 10/09/2011 u 11:24

Viewsonic v350

Evo ga i jedan simpatičan Android telefon sa dual SIM opcijom. Kako nam je tržište pre nekog vremena bilo preplavljeno kineskim telefonima koji primaju 2 SIM kartice istovremeno, bilo je samo pitanje kada će se kod nas pojaviti  neki Android uređaj koji podržava 2 SIM kartice. Zašto se baš sada pojavljuje? Pa verovatno ima veze sa novom mogućnošću prenošenja broja telefona sa jednog operatera na drugi, a ovako, ne morate da ga prenesete 😉 uzmete još jedan broj.

Telefon koji prima 2 SIM kartice je i odličan za ljude koji imaju poslovnu i privatnu karticu pa tako ne moraju da nose 2 telefona. Ovakav telefon je pogodan i za putovanja, pa tako možete uvek kupiti lokalnu SIM karticu u stranoj državi i koristiti je paralelno sa vašom srpskom karticom.Viewsonic v350 je predstavljen na MWC događaju u februaru mesecu, u junu mesecu se pojavio na tržištu a evo ga i kod nas.

Viewsonic v350 je telefon vrlo skromnih performansi. Ima kapacitivni TFT ekran veličine 3,5 inča i Qualcomm MSM 7227 procesor na 600 MHz. Pokreće ga Froyo (Android 2.2) i nije zvanično poznato da li će uopšte dobiti apgrejd na 2.3 verziju Androida.Viewsonic je ubacio u ovaj uređaj 3D lančer koji se veoma glatko ponaša ali imate i mogućnost da ga lako isključite, tako dobijate čist Android.

Interesantno je da možete koristiti 3G sa obe SIM kartice, samo je potrebno da odaberete u podešavanjima koja je prioritetna kartica za 3G servis. Naravno, obe  SIM kartice mogu da se koriste u realnom vremenu za razgovore i slanje SMS i MMS poruka. Prilikom pozivanja broja telefona imate opcije da izaberete sa koje SIM kartice želite da obavite razgovor, isto važi i za slanje poruka. 😉

Kako smo načuli, a još ne znamo zvanično, MTS će najverovatnije ovaj telefon uvrstiti u njihovu ponudu za već neke 2 nedelje. Trebalo bi da košta oko 250 eura u slobodnoj prodaji, ali će verovatno sa paketima biti znatno povoljniji. Pretpostavljam da će potpisivanjem ugovora, telefon koštati oko 130 eura, ali ne držite me za reč :), ovo je samo pretpostavka.

 

Kompletna specifikacija telefona:

  • Displej: multitouch TFT kapacitivni ekran osetljiv na dodir veličine 3.5 inča
  • Boja i rezolucija: 16 miliona boja i rezolucija 320×480 piksela
  • Senzori: Proximity senzor, akcelerometar
  • Operativni sistem: Android 2.2 Froyo
  • Memorija: 512 MB RAM / 512 MB ROM sa podrškom do 32GB microSD
  • Kamera: 5 Megapixels, rezolucija 2560×1920 piksela sa autofokusom, video snimanje u rezoluciji 800 x 480 piksela, 30 fps
  • Povezivanje: Bluetooth & USB v2.1 sa EDR Stereo & v2.0 Mini USB Headset 3.5mm stereo headset jack, Radio, WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n GPS A-GPS 3G
  • Video formati: MP3, AAC, AAC+, eAAC+, MIDI Audio Formats MPEG4, H.263, H.264, WMV
  • Baterija: Li-Ion standardna baterija
  • Boja: crna
  • Dimenzije: 114 x 60.9 x 12.45mm
  • Težina: 125 gr

Na video klipu možete videti telefon kada je predstavljen u februaru, ali je od tada njegov dizajn malcice promenjen. Na prvoj slici u teksti možete videti sadašnji dizajn.

Tags: 2 SIm kartice2.2Androiddual SIMfroyoSIMv350viewsonic

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Hm,zanimljivo,prvo dual sim Android koji sam ja video da ima kod nas 🙂 Ali ocekivao sam od VS-a barrem neki dobar mid range telefon a ne low end 🙁 Al dobro.
    I prva pomisao kad sam video sliku jeste neki mix Nexusa i Wildfire-a 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *