Telefoni koji se najviše hakuju

Objavio u 05/05/2011 u 18:33

WIRED je sastavio listu šest Android telefona sa tržišta koji se najlakše hakuju.

Najviši na listi je Nexus One, koji ima otključan bootloader i koji je prvi sa kako kažu “pure Android” iskustvom. Odmah iza njega je HTC Incredible, koji se veoma lako root-uje sa Unrevoked3 softverom. WIRED je takođe uključio SONY Experia Arc, jer je SONY izbacio uputstvo kako ga otključati, originalna Motorola Droid je na listi jer ima otključan bootloader, za razliku od svoje braće i sestara.

Evo i kompletne liste:

HTC Nexus One

nexus one

Nexus One, pored toga što daje “Pure Android iskustvo” je takođe jednostavan za root-ovanje. Otključavanje je mačiji kašalj, kao i flash-ovanje recovery image-a i butovanje u recovery mod. Ako se sve uradi kako treba, trebalo bi da sve bude gotovo za sat vremena. Kao i za sve telefone inače, pažljivo čitajte uputstva pre nego se upustite u root-ovanje i ostale igrarije.

HTC Incredible i HTC Evo 4G

HTC EVO 4G

Za vlasnike HTC Incredible i HTC Evo 4G telefona, root-ovanje je veoma jednostavno. Sve što treba da uradite je da skinete Unrevoked3 recovery reflash alat. Custom Recovery image vam omogućava napredne funkcije na sistemskoj particiji, kao flash-ovanje Custom ROM-ova i pravljenje punog backup-a (NAND backup). Software radi na svim verzijama podržanih telefona što pojednostavljuje stvari.

Samsung Galaxy S

samsung galaxy s

Jedan od najpopularnijih Android telefona na tržištu, Samsung Galaxy S razumljivo dolazi sa dosta Custom ROM-ova i uputstava za root-ovanje za svakog provajdera posebno.

Motorola Droid One

motorola droid x

Droid One je uvek dolazila otključana (za razliku od ostalih Motorolinih uređaja), što olakšava pokretanje Custom Kernela.

Samsung Nexus S

google nexus s

Za ovaj telefon postoji gomila video tutorijala, tako da je skoro nemoguće uraditi nešto pogrešno ako pažljivo pratite uputstvo. Nexus S takođe pruža “pure Android iskustvo” sa Gingerbread-om. I možete instalirati CyanogenMod ROM nakon root-ovanja.

Sony Xperia telefoni

xperia arc rutovanje

Koliko znamo, Sony je jedna od malo kompanija koja je izbacila detaljno uputstvo o tome kako otključati bootloader na Xperia telefonima. Što ih čini lakim za hakovanja.

Da li posedujete neki od ovih telefona i da li vam root-ovanje bilo jednostavno? Ili je to ipak za vas rizičan proces i pre bi prepustili nekom stručnijem da se time pozabavi?

Tags: Evo 4Ggalaxy shtcIncredibleMotorola Droidnexus oneNexus SrootsamsungSony EricssonXperia Arc

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *