Šta se krije iza Ultra piksela na HTC One kameri

Objavio u 05/04/2013 u 10:11

htc one ultrapixel camera

HTC One treba da se pojavi 19. Aprila, barem u americi. Ali s’ obzirom da kod nas HTC ne kasni puno, nekad smo čak i u tajmingu sa svetom. HTC, kao što već svi znate je u svom novom flagship telefonu predstavio kameru sa ne megapiskelima, već Ultrapikselima. Ako ste se ikad bavili fotografijom, znate da broj piksela ne znači mnogo. HTC smatra da će njihov senzor koji hvata tri puta više svetla nego bilo koji na tržištu sa 13 megapiksela biti daleko bolji. JR Raphael sa Computerworld-a je popričao sa Symon Whitehorn-om koji je glavni u HTC-u kada je kamera u pitanju.

Whitehorn ne smatra da je UtlraPixel kamera drastična evolucija, već više pogled u budućnost. HTC je želeo da se fokusira na performanse umesto na povećavanje megapiskela i da puni glavu potrošačima da je veće bolje. Kada su ga pitali zašto su se odlučili za četiri megapiskela, dobili su odgovor da je to dovoljno u 90 posto slučajeva. Takođe ovo daje mnogo bolju veličinu fajlova koja omogućuje korisnicima da prave kul stvari sa Zoe tehnologijom bez narušavanja performansi. Ono što još čini HTC One kameru unikatnom, prema rečima Whitehorn-a je optička stabilizacija slike i F/2.0 otvor blende. Takođe kaže da su rane verzije HTC One telefona imale problem sa šumom i da je to bio problem do automatskog podešavanja ISO-a i da je ovo sređeno i ne bi trebalo da se manifestuje kod korisnika kada se pojavi na tržištu.

[via Computerworld]

Tags: HTC Onekamerasenzor

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

7 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *