Sony Xperia Z2 saopštenje i hands-on #MWC2014

Objavila u 25/02/2014 u 0:52

U ovom tekstu smo smislili da vam izvučemo najinteresantnije delove iz zvaničnog saopštenja koje nam je stiglo od Sony-a, malo pročišćeno od hvalospeva. Na to bih dodala da je Xperia Z2 zaista jedan prelep i vrlo kvalitetan telefon. Z1 mi je bio ok, ali je bio prevelik. Z2 ima još veći ekran ali su ga zapravo izdužili pa u ruci ne deluje veće od Z1. Izrada telefona je usavršena i sada mnogo kvalitetnija od Z1, ivice su kvalitetnije gde se metal na ivicama stapa sa staklom na stranama. Na fotografijama se to ne može videti, ali je zaista uživo ovo jedan ekstra kvalitetan telefon.

Nadovezujući se na uspeh od prošle godine, Kunimasa Suzuki, predsednik i generalni direktor Sony Mobile Communications-a očekuje da 2014. bude godina transformacija: značajnija, smelija i uspešnija.

“Zabava je u duhu Sony-ja. Verujemo da postoji jasna razlika između iskustava i načina na koji ih doživljavamo,” rekao je Kunimasa Suzuki, predsednik i generalni direktor, Sony Mobile Communications. “Ovo je filozofija koja važi za sve što radimo – za nas je 2014. godina u kojoj ćemo povezati najbolje od Sony-jeve tehnologije i sadržaja, i dodatno ih unaprediti kako bismo stvorili do sada nezabeleženo, izazovno i jedinstveno korisničko iskustvo.”

Primer Sony-jevog tempa inovacija, i najnoviji član premium Z serije – Xperia Z2 je Sony-jev najbolji premium pametni telefon do sada. On kombinuje Sony-jev fotoaparat i tehnologije kamere, priznati TRILUMINOS™ displej (IPS tehnologija) sa Live Colour LED-om, i prvu digitalnu tehnologiju na svetu za suzbijanje buke u pametnim telefonima, kao i poznati OmniBalance dizajn.

Sony Xperia Z2

Novi poboljšani video režim snima i čuva uspomene u 4K rezoluciji, dok SteadyShot™ stabilizator slike obezbeđuje da snimak ostane oštar i jasan, čak i kada ste u pokretu.

Kada je kamera u pitanju, dodata je nova aplikacija “Background defocus”. Ova nova aplikacija kamere simulira plitku dubinu polja. Snimite dve fotografije sa različitim podešavanjima fokusa i spojite različite dubine, što rezultira zamagljenom pozadinom pa fotografije izgledaju profesionalnije.

Dodatno razvijajući Sony-jev OmniBalance dizajn, Xperia Z2 deluje tanje i ugodnije za držanje jer su stakleni paneli uklopljeni u čvrsto aluminijsko kućište sa zaobljenijim ivicama. Ovaj moćan telefon je otporan na prašinu i vodootporan je (IP55 i IP58). Zahvaljujući namenskom tasteru kamere spremni ste snimati akciju gde god se zatekli – pa čak i u vodi. Zadivljujući 5,2-inčni ekran uravnotežen simetrijom u dizajnu pruža prirodan osećaj dok držite telefon u ruci.

Xperia Z2 ima bateriju od 3200 mAh što je odlično. Ostale specifikacije su odlične, Z2 ima Qualcomm® Snapdragon™ 801 procesor sa 2,3 GHz četvorojezgrenim Krait CPU-om i 4G LTE.  Snapdragon 801 ima i Adreno™ 330 GPU za bogatu grafiku i igranje i dual ISP za besprekoran doživljaj fotoaparata, kamere i ekrana.

Xperia Z2 će biti globalno dostupan od marta 2014.

I na kraju evo jedne mini prezentacije koju smo uz pomoć Sony predstavnika, napravili na MWC-u.

Tags: IPS ekranMWC2014Sony Xperia Z2triluminusvodootporanXpera Z2

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *