Sony Xperia M2 Aqua vodootporni telefon u srednjoj klasi

Objavila u 20/08/2014 u 1:21

Xperia M2 AquaSony je predstavio Xperia M2 Aqua, prvi pametni telefon koji donosi popularnu Sony-jevu vodootpornu tehnologiju u segment pametnih telefona srednjeg cenovnog ranga. Osim što ga karakterišu poznati Sony-jev OmniBalance dizajn i fantastična 8MP kamera, Xperia M2 Aqua ne samo da donosi vodootpornu tehnologiju u novu klasu pametnih telefona, već i unapređuje samu tehnologiju, nudeći najviši stepen vodootpornosti (IP65/68) u pametnom telefonu.

“Xperia M2 Aqua predstavlja značajnu prekretnicu u našem portfoliju prozvoda jer uvodimo još jednu našu prepoznatljivu tehnologiju u novi segment pametnih telefona,” kaže Kalum MekDugal, direktor Xperia marketinga u Sony Mobile-u. “Popularnost modela Xperia M2 nam je pokazala da postoji velika potražnja za Sony-jevim premium karakteristikama po pristupačnoj ceni. Na osnovu povratne informacije koju smo dobili od potrošača, napravili smo korak dalje uvođenjem vodootporne tehnologije kod pametnih telefona srednje klase, po prvi put sa Xperia M2 Aqua modelom. To je pametni telefon koji korisnicima pruža najbolje od Sony-jeve tehnologije i zabave gde god da se nalaze – na kiši ili suncu – i uzbuđeni smo povodom lansiranja ovog modela na tržište.”

Xperia M2 Aqua ima četvorojezgreni 1.2 GHz CPU Qualcomm® Snapdragon™ 400 procesori i 4G LTE mogućnosti. Aqua ima IPS ekran od 4.8-inčna qHD rezolucije. Što se memorije tiče ima 1 GB RAM, 8 GB interne memorije sa mogućnošću dodavanja micro sd kartice do 32 GB. Ima bateriju od 2300mAh koja u kombinaciji sa STAMINA režimom traje duže.

Sony kaže i da je ovo idealan telefon za fotografisanje pod vodom. 😀 Evo šta vele:

Kada je u pitanju fotografisanje, gde god da ste, Xperia M2 Aqua je nenadmašiv. On kombinuje 8MP kameru sa Sony-jevim tehnologijama kao što su Exmor RS™ for mobile senzor slike, HDR snimanje, SteadyShot™ za video, Xperia aplikacije kamere i poseban taster za pokretanje kamere da bi vam omogućio da uhvatite savršen kadar svaki put, bez obzira da li je to iznad ili ispod vode.

Telefon dolazi sa KitKat verzijom 4.4.2 i očekuje se u septembru.

Možda je Sony malo okasnio jer je kraj leta, mada možda pikiraju tropske krajeve a ne nas i Evropu. 🙂

Xperia M2 Aqua Xperia M2 Aqua Xperia M2 Aqua

Tags: AndroidKitKatSonySrednja klasavodootporni telefonXperia M2 Aqua

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Pretpostavljam da mnoge korisnike muci root ovog telefona, aktivan sam na xda sajtu jer ga i sam imam. Izasao je root sa video tutorialom ako mozete da postavite, u cekciji xperia m2 general pod nazivom RootXperia m2aqua, PhliztouchRecovery, lockedbootloader. Autor hitmanle016 tj ja. Hvala

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *