Sony predstavio novi telefon Xperia™ Z3+

Objavila u 26/05/2015 u 19:49

Kao premium dodatak Z3 seriji, Sony je predstavio još jedan pametni telefon Xperia™ Z3+. Akcenat kod ovog modela je na poboljšanoj kameri i dizajnu. Telefon je tanak svega 6.9 mm i težak svega 144 grama. Pored toga što je vodootporan i zaštićen od prodora prašine (IP65/68), ovaj model ima i USB ulaz bez poklopca koji olakšava punjenje telefona. To znai da telefon može biti pod vodom na 1,5 metar dubine nekih 30 minuta. Dodatno, magnetsko punjenje je uklonjeno čime se postiže minimalističniji dizajn. Telefon ima metalni okvir i oble ivice, a koristili su kaljeno staklo na zadnjoj strani uređaja. Z3+ je dostupan u 4 boje: bela, crna, bakarna i vodena zelena.

Xperia Z3 Plus

Kada se priča o dizajnu telefona, bitno je naglasti da je ekran telefona 5,2 inča kako bi ljudi mobli da imaju otpilike predstavu koliki je telefon. Pošto je ekran telefona onako sada već standardno velik, a ipak toliko tanak sa oblim ivicama, kapiram da može da se lepo drži u ruci (muškoj). Ja sam lično više za to da ti ekrani ne rastu više, dovoljno je 5 inča. Ako neko hoće veće, nek kupi tablet. Ekran ima Full HD rezoluciju i prilagodljiv ekran koji obezbeđuje pojačano osvetljenje i kontrast u zavisnosti u kakvoj sredini se nalazite. Sony koristi njihov TRILUMINOS™ displej za mobilni sa Live Colour LED i X-Reality for mobile obezbeđuju oštrije i življe boje.

Što se kamere tie, ovde je Sony bacio akcenat kod Z3+ modela. Zadnja kamera od 20.7MP sadrži Exmor RS™ for mobile senzor, BIONZ™ procesor slike i 25mm širokougaona G sočiva. Softverski nude Superior Auto mod koji automatski optimizuje podešavanja i prepoznaje 52 različita scenarija. Što se zabave tiče, Sony je radio na Style portret AR mask delu softvera. Kažu da se sada sa njihovom kamerom mogu zabeležiti impresivni detalji i pri slabom osvetljenju zahvaljujući ISO12800 osetljivosti i velikom 1/2.3 foto senzoru. Telefon ima i mogućnost snimanja 4K video zapisa.

Prednja kamera ima 5MP sa Exmor R™ for mobile i 25mm širokougaono sočivo. Kamera može da snima Full HD 1080p za video chat.

Xperia Z3+ dolazi opremljena sa Snapdragon 810 octa-core 64-bitnim procesorom. LTE Cat6 i Wi-Fi MIMO podrška obezbeđuje bržu konekciju za bogato, povezano iskustvo sa preko 300Mbps LTE brzinom skidanja podataka u pokretu (prava brzina može se razlikovati u zavisnosti od mreže operatera). Kako kažu iz Sony-ja: “Skidajte e-mailove sa attachamentima u sekundama i uživajte u video streamingu bez odlaganja ili neželjenog buffering – a.”

Sony tvrdi da je sada izdržljivost baterije još na višem nivou i da baterija traje do dva dana. Inovativna tehnologija za uštedu energije pruža duže trajanje baterije. Pored toga, sa telefon dolazi i punjač Qualcomm® Quick Charge™ 2.0 koji omogućava da se za 45 minuta napuni baterija telefona za jednodnevno korišćenje.

Telefon ima 32GB interne memorije i 3GB RAM-a. Telefon ima i slot za microSD karticu, FM radio sa RDS i dolazi sa Lolipop Androidom (5.0).

Tags: BIONZExmor RSpredstavljanjeSony MobileTRILUMINOSX-RealityXperia Z3 Plus

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *