Sony je predstavio Xperia Z1 Compact

Objavila u 07/01/2014 u 14:15

Xperia Z1 CompactNoćas je Sony održao press konferenciju i predstavio je Xperia Z1 Compact telefon. Radi se izuzetno moćnom telefonu spakovanom sa ekranom od 4,3 inča HD TRILUMINOS rezolucije 720 x 1280 piksela sa gustinom 342 ppi. I time postaje jedan od najjačih telefona na tržištu sa tom veličinom ekrana. Moje lično mišljenje je da je ovo savršena veličina telefona, ali na svašta se čovek navikne. Kao i svi telefoni iz Z linije i ovaj je otporan na prašinu i vodu (IP55 & IP48). Biće dostupan u 4 boje: beloj, crnoj, ružičastoj i boji limete. Telefon ima quad core Snapdragon 800 procesor radnog takta 2,2 GHz i Adreno 330, tu je i 2 GB RAM-a. Interesantno je da ima i G objektiv, kameru od 20,7 MP Exmor RS for mobile CMOS senzor za slike i BIONZ for mobile procesor za slike.

Na telefonu od softvera je dostupan Xperia™ Transfer za brzo i lako prebacivanje sadržaja, kontakata i aplikacija sa telefona na telefon sa postojećih iOS i Android pametnih telefona. To je jednostavan način da se imenik, fotografije, obeleživači, aplikacije, poruke i još mnogo toga brzo i jednostavno prebace sa vašeg starog pametnog telefona. Računar  nije potreban, jednostavno prebacite podatke direktno sa telefona na telefon koristeći NFC ili odgovarajući kabl10.

“Dodavanjem Xperia Z1 Compact, naš globalni asortiman premium proizvoda je sada bogatiji nego ikada i našim klijentima pruža širi izbor.” – rekao je Kunimasa Suzuki, predsednik i izvršni direktor Sony Mobile Communicaitons. “Xperia Z1 je bezkompromisan pametni telefon sa svim potrebnim performansama u prelepom i izdržljivom dizajnu. Sa modelom Xperia Z1 Compact, donosimo vam sve premium karakteristike  i performanse, u manjoj veličini, kako bismo stvorili ulitmativni kompaktni pametni telefon.’’

 

Kamera je glavni adut Xperia Z1 Compact a ona dolazi sa preinstaliranim paketom Xperia aplikacijama kamere kako bi vaše fotografsko iskustvo podigao na novi nivo:

Timeshift burst:  Snima 61 fotografiju u 2 sekunde, tako da dobijate savršen snimak prvi, i svaki put.
Info-eye™: Inovativno vizuelno pretraživanje koje vam omogućava prikaz ključnih informacija o objektu koji upravo snimate, znamenitostima o knjigama ili vinu – dovoljno je da ih samo snimite kamerom.
Social live: Uživo prenosi vaše video snimke putem Facebook-a, odmah omogućava prikaz komentara vaših prijatelja na ekranu,  za vrhunsko interaktivno iskustvo deljenja.
AR effect: Kreativno se zabavite sa svojim fotografijama sa povećanim izborom SmartARTM realnih animacija.

Sa dodatkom ovih odličnih preinstaliranih društvenih aplikacija za kameru, postoji širok spektar besplatnih aplikacija u kojima možete uživati, uključujući Wikitude Places, Evernote, VI Sports i više. Jednostavno kliknite na vizir kamere, uključite Superior Auto i klikom na ‘+Apps’ pogledajte najnovije aplikacije.

Zahvaljujući namenskom dugmetu za uključivanje kamere možete praviti fotografije i video snimke čak i pod vodom.

Xperia Z1 Compact Xperia Z1 Compact

Tu su i druge Sony aplikacije:

PlayMemories Online6 – servis za fotografije i video snimke baziran na cloud-u, integrisan je u aplikaciji Album. Nova „All Sync“ opcija omogućava korisnicima da odmah postavljaju svoje fotografije bez ograničenja memorije7.
WALKMAN i Movies aplikacije koje omogućavaju pristup do više od 22 miliona pesama u WALKMAN aplikaciji putem Music Unlimited8 servisa i više od 150 hiljada filmova i serija u Movies aplikaciji putem opcije Video Unlimited8 from Sony Entertainment Network-a.
TrackIDTM TV9 – podiže vaše iskustvo gledanja TV-a, omogućava vam da pretražujete, delite i istražujete informacije o TV emisijama, kao što su filmske ekipe, biografije ili da pogledate relevantne tvitove.

Dodatna oprema:

QX100: Dodatni objektiv za kameru pametnog telefona nalik na objektiv visokih performansi dizajniran za montiranje na pametne telefone, kojim se upravlja putem ekrana pametnog telefona.
SmartWatch 2: Koristi se kao drugi ekran za Xperia Z1 Compact. Pročitajte poruke, upravljajte pozivima, jednostavno pristupite notifikacijama – sve to pogledom na ručni sat. Aktivirajte okidanje kamere na Xperia Z1 Compact telefonu.
DK32: Magnetno postolje punjača koje pruža savršeni ugao gledanja tokom razgovora, gledajte i slušajte dok se vaš pametni telefon puni.
SBH-80: Smart Bluetooth slušalica je jedinstveno dizajniran nalik ogrlici, izrađen od vrhunskh materijala, podržava NFC, HD Voice i aptX.

Tags: aplikacijeCES2014evernotefotografijekameraSnapdragonSonyspecifikacijatranferXperia Z1 Compact

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *