Sony Ericsson Xperia X10 će ipak dobiti multitouch

Objavio u 30/11/2010 u 10:49

sony ericsson xperia x10

Manjak multitouch funkcionalnosti na Sony Ericsson Xperia X10 je bila najveća zamerka od kako je telefon izašao. SE je prvobitno rekao da će funkcionalnost biti moguća kroz update, ali je nakon toga povukao izjavu, i rekao da hardver to ne podržava. Iako je većina toga tačno, kroz optimizaciju firmware-a i emulaciju Android hakeri su uspeli da naprave napredak u dodavanju multitouch funkcionalnosti na X10. SE je najavio da će ograničen multitouch stići kroz skoriji update.

Trenutno je planirano da update stigne početkom 2011, ali prema pređašnjem iskustvu, imam osećaj da ćemo na ovo sačekati nešto više. Dok se to ne desi X12 će verovatno već biti na tržištu, ali ipak, lep znak da SE nije totalno napustio X10, sad nakon izlaska Android 2.1 upgrade-a.

Tags: mutlitouchseSony EricssonXperia X10

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1157

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share