Sony Ericsson Xperia Play telefon

Objavila u 03/02/2011 u 20:05

xperia play

Ekipa sa engadget.com je pre nekih 7 dana premijerno pisala o prvom Playstation telefonu. Zvanično je i potvrđeno da će se ovaj telefon zvati Sony Ericsson Xperia Play.  Xperia Play ima fizičku tastaturu ali ovoga puta nije u pitanju qwerty tastatura nego nešto sasvim drugačije. Sa leve i desne strane su tu džoistici za palce koji čine telefon pravom igračkom konzolom. Izlaskom ovog modela, jasno nam je da gejming industrija okupira i mobilnu industriju i u tom smeru će se u buduće kretati razvoj.

Telefon ima ekran 4 inča, rezolucije 854 x 480 piksela. Kažu da ima procesor 1GHz Qualcomm sa Adreno 205 GPU i 512 MB. Telefon ima 3.5mm audio džek, mogućnost snimanja u 720p rezoluciji i dodavanja mikro SD kartice što daje prostora za sve te igre. Telefon se isporučuje sa Androidom 2.3 (Gingerbread).

xperia play sony ericsson

Pojavila se i reklama za ovaj telefon, deluje poprilično agresivno i samouvereno. Meni se dopada, volim taj malo bolesni trip. Definitivno je reklama uspela da me zadobije. Pogledajte i vi:

Tags: džoistikigrePlazstationSony EricssontastaturaXperia Play

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *