Sony Ericsson u drugom kvartalu 2011 i Xperia Duo

Objavila u 16/07/2011 u 10:08

Stigao je i finansijski  izveštaj iz Sony Ericsson-a za drugi kvartal ove godine. Ono što je najviše uticalo na poslovanje SE na globalnom tržištu je upravo tragedija koja je zadesila Japan ovog proleća. Po izveštaju možemo videti da je zemljotres koji je uzrokovao cunamije, značajno uticao na konačne rezultate krajem drugog kvartala. Tako su prošle godine u istom kvartalu isporučili 11 miliona uređaja a ove godine je taj broj pao na 7.6 miliona. Tako se isto ogleda i smanjena zarada u odnosu na isti period prošle godine.

izvestaj

Zbog zemljotresa, kasnile su isporuke najavljenih modela telefona, kao na primer Xperia Neo je kasnio a za Xperia Pro se tek očekuje datum izlaska iako su najavljeni u isto vreme. Mislim da će treći kvartal za Sony Ericsson biti od mnogo većeg značaja i da će delimično nadoknaditi ono što je izgubljeno. To ćemo videti u oktobru.

Ono što je značajno za drugi kvartal je i to da je više od 70% prodaje zasnovano na pametnim telefonima. Povećana je i prodaja XperiaTM telefona sa Android operativnim sistemom za 150 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Interesantno je i to da dosad SE nije imao dual core telefone, dok su konkurentske firme predstavile njihove dual core uređaje. Ali ovih dana se na netu pojavio, tačnije iscurela je slika Xperia Duo modela telefona. Kako se priča, ovo će biti SE dual core telefon. 🙂 Nema zvaničnog saopštenja o ovom telefonu još uvek ali se šuška da će imati ili NovaThor A9500 ili U8500 čip a možda i čak Qualcomm MSM8260. Takođe se priča da će raditi na 1.4 Ghz i da će imati ekran 4.5 inča kao i 1.5 GB RAM-a. Aždaja u najavi. Naravno da će imati Mobile BRAVIA hardver a priča se i o kameri od 12 MP.

A evo i kako izgleda ovaj fini dual core:

Xperia Duo

Xperia Duo

Tags: cunamidual-coreizvestajseSony EricssonXperia Duozemljotres

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *