Samsung GALAXY Note 3 + Gear : Zvaničan Hands-on video

Objavila u 06/09/2013 u 17:20

Samsung Galaxy Note 3Pre par dana, Samsung je predstavio Smasung Galaxy Note 3. I ovog puta je veći, brži, tanji i lakši od prethodnog modela. Note 3 ima ekran od 5.7 inča, čak 3GB RAM i quad-core  procesor radnog takta 2.3GHz. Kamera je rezolucije  13 megapiksela. Uređaj je težak 168 grama i debljine je 8,3 mm.

I ovoga puta, Samsung je značajno unapredio aplikacije koje dolaze sa ovim uređajem. Ovo je zapravo vrlo bitan segment svakog Note uređaja. Korisnim aplikacijama se postiže velika upotrebljivost  uređaja. Pošto ekran kod Note-a nije mali, dobija se dovoljno mesta za razvoj interfejsa kod aplikacija. Istovremeno, olovka koja dolazi sa uređajem omogućava veliku preciznost i daje uređaju mogućnosti kakve nemamo na manjim telefonima. Novitet koji je Samsung uveo je Air Command. Radi se o meniju koji se pojavi na ekranu gde god pravilno kliknemo olovkom. Ovaj menu daje dodatne funkcionalnosti koje mogu biti korisne. Kako se razvoj interfejsa ubrzano dešava u poslednjih par godina pojavom mobilnih uređaja, dešava se da mnoge ugrađene funkcije koje deluju cool zapravo u realnom životu nisu potrebne ljudima. A opet, na neke naviknemo da posle ne možemo zamisliti kako bez njih. To isto očekujem od svih ovih noviteta koje Samsung testira preko Note uređaja. Neki će se probiti i biti prihvaćeni a neki će biti zaboravljeni, kao da nikada nisu postojali. I to je jedan veliki plus za Samsung koji ulaže u razvoj softvera i trudi se kada je u pitanju iskustvo korišćenja polutabličnih uređaja.

I ovoga puta, Samsung je unapredio i postojeće aplikacije kao što su Action Memos, Pen Window, S Finder i Scrapbook. Pogledajte video gde se može videti koje to softverske finese možemo očekivati na najnovijem Samsung Galaxy Note.

https://www.youtube.com/watch?v=-Fo5x7ZIPCM

Najava Samsung Galaxy Note 3

https://www.youtube.com/watch?v=ylP4DDwXZb8

Samsung Galaxy Note 3 specifikacija:

Procesor

LTE 2.3 GHz Quad-Core Processor
3G 1.9 GHz Octa Core Processor ( A15 1.9 GHz + A7 1.3 GHz)

Displej

5.7inch (144.3mm) Full HD Super AMOLED (1920 x 1080)

OS

Android 4.3 (Jelly Bean)

Kamera

Zadnja: 13 Megapiksela BSI Sensor, Auto Fokus kamera sa stabilizacijom, LED blic(High CRI) i Zero Shutter Lag
Prednja: 2 Megapiksela BSI sensor sa stabilizacijom, Full HD recording @30fps

Dual Camera: Dual Shot / Dual Recording/ Dual Video Call
Recording: UHD 30fps, Smooth motion (FHD 60fps), Slow motion (HD 120fps)
Kamera Mod: Drama Shot, Sound & Shot, Animated Photo, Eraser, Best Photo, Best Face, Beauty Face, HDR (High Dynamic Range), Panorama, Sports, Golf, Surround shot, Live effect

Video

Kodek: H.264, MPEG-4, H.263, VC-1, WMV7, WMV8, Sorenson Spark, MP43, VP8, HEVC
Recording & Playback: Full HD (1080p), UHD (*may differ by market)

Audio
Kodek: MP3, AAC/AAC+/eAAC+, WMA, AMR-NB/WB, Vorbis, FLAC(*), WAV(*)
(*) Ultra High Quality Audio (~192KHz, 24 bit) support

Senzori
Gesture, Accelerometer, Geo-magnetic, Gyroscope, RGB, Proximity, Barometer, Temperature & Humidity, Hall Sensor

Memorija
32/ 64 GB User memory + microSD slot (up to 64GB)
3GB RAM

Dimenzije
151.2 x 79.2 x 8.3mm, 168g

Baterija
Standard battery, Li-ion 3,200 mAh

Tags: fabletNote 3polutabletSamsung Galaxy Note 3tablettelefonteletelefon

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *