Pantech Vega LTE telefon donosi hands free kontorle

Objavio u 04/11/2011 u 12:03

Pantech Vega

Sigurno vam se desilo da su vam ruke umazane od boje, lepka, prašine, jaja, sira ili nečeg šestog a telefon vam baš tad zvoni! Ne brinite. Pantech nam donosi uređaj koji će se izdvojiti od svetskih lidera poput Samsunga, HTCa i Motorole. Južno-Korejska kompanija planira da izbaci LTE (4G) telefon po nazivu Vega.

Vega će imati jako kul opciju koja bi trebalo da omogući korisnicima da skroluju ili dodiruju telefon bez pravog pipanja. Nova tehnologija dodaje propoznavanje gestikulacije koja je gotovo ista kao kod Microsoft-ovog Kinect-a. Inovativna tehnologija će biti sastavni deo Vega LTE linije telefona koji će se na tržištu pojaviti u novembru. Korisnici će moći da uživaju u standardnim funkcijama poput javljanja i puštanja muzike i to sve bez dodira.

Specifikacije još nisu zvanično izbačene, ali evo nekih koje se šuškaju da će biti:

  • 4.5-inčni displej sa 1280 x 800 pixela rezolucijom
  • 1.5GHz dual-core procesor
  • 1GB RAMa
  • Nenormalno velik kapacitet baterije od 1,860 mAh
  • 16GB interne memorije
  • NFC
  • T-DMD mobile za gledanje TVa

I bilo je vreme da se Pantech pridruži žurci proizvođača Android telefona, koji uveliko lumpuju 🙂 Za sada je kompanija izbacivala jeftine telefone, a sada očigledno pokušava da se probije sa Vega LTE serijom. Bilo bi super kad bi ovi telefoni stigli kod nas, jer bi baš voleo da probam da se javim na telefon tako što ću mlatarati rukama ili da promenim pesmu bez ostavljanja muzgi po ekranu. Pogledajte i youtube klip na kom je ovo demonstrirano u akciji.

Tags: bez dodiraGestikulacija

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Nesto slicno postoji i za symbian OS, prepoznaje gestakulacije ruke, a senzor je prednja kamera. Ne bi me cudilo da izadje i za android stand alone program koji ce to raditi, ako nije vec.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *