Oppo R1C u prodaji u Evropi od sledećeg meseca kao Oppo R1x

Objavio u 06/03/2015 u 20:27

Oppo je jedna od mnogih kineskih kompanija koja se između ostalog bavi proizvodnjom pametnih telefona, ali Oppo uređaje je lako razlikovati od ostalih kineskih konkurenata. Oni stavljaju fokus na hardver, te s’ toga njihovi uređaji ne izgledaju samo dobro, već su i veoma kvalitetni.

Još u januaru, Oppo je pustio u prodaju model koji pripada srednjoj klasi, pod nazivom R1C, koji je isključivo namenjen za kinesko tržište, i to po ceni od 400 dolara. A od aprila ova kompanija će ovaj uređaj pustiti u prodaju na evropsko tržište, ali pod nešto drugačijim imenom – Oppo R1x.

Oppo R1C ili ti R1x (za evropsko tržište) je verovatno najlepši uređaj koji je Oppo do sada napravio. Telefon je, u skladu sa kompanijinim visokim standardima, napravljen od metala, a dok je zadnja strana uređaja napravljena od stakla, od safirnog stakla – da budem precizniji. Zadnja strana ovog telefona je upravo ono što ovaj uređaj čini jedinstvenim – a to su različite nijanse boje u zavisnosti pod kojim uglom svetlost pada na uređaj. Ovakvo bojenje zadnjeg panela je dobijeno kroz UV utiskivanje slojeva odmah ispod samog stakla, i na taj način se svetlost drugačije reflektuje sa svake od površina.

oppo r1c

Što se specifikacija tiče, ništa se neće menjati kod evropske verzije Oppo R1 u odnosu na kinesku varijantu, osim naravno, podrške za GSM mreže. Telefon poseduje 5-inčni LCD ekran sa 720p rezolucijom i koji pokreće Qualcomm-ov 64-bitni Snapdragon 615 osmo-jezgarni procesor, brzine 1.5 GHz, zajedno sa Adreno 405 GPU. Telefon poseduje 16GB interne memorije, koja se naravno može proširiti sa microSD karticom (do 128GB), a tu su i 2GB RAM-a. 13 MP kamera (Sony IMX214, f/2.0) se nalazi na zadnjoj strani ovog telefona, a prednja kamera je rezolucije 5 megapiksela. Sve ovo pokreće baterija kapaciteta 2420mAh, zajedno sa Android 4.4 KitKat sa Oppo-vim Color OS-om. Telefon je tanak svega 6.85mm i težak 130 grama, što doprinosi njegovom lepom i elegantnom izgledu.

Kao što je već rečeno, Oppo R1x će biti dostupan od aprila meseca, u dve boje: safirno plava i ledeno bela, i to najverovatnije preko Oppo-ve online prodavnice OppoStyle.com, po za sada nepotvrđenoj ceni (najverovatnije oko 400 dolara). Da li vam se sviđa telefon i da li možda planirate da nabavite jedan ovakav, javite nam u komentarima.

VIA GSM Arena

Tags: kineski telefoniOppoOppo R1CprodajaR1x

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *