Onyx International rade na Android E Ink telefonu

Objavila u 19/10/2012 u 14:01

Ony International E Ink telefonVerovatno ste već nekad dosad videli e-readere sa E Ink (Electronic Ink – elektronsko mastilo) tehnologijom ekrana. Kod nas se mogu naći E Ink tableti koje proizvodi Prestigio. I zaista, kome treba tablet samo za čitanje, ovo može biti zaista dobra investicija, jeftiniji su od Android tableta i baterija im traje mnogo duže.

E Ink displeje nazivamo i elektronskim papirom. E Ink je fuzija postojećeg znanja o hemiji, fizici i elektronici koji zajedno kreiraju novi materijal. Ovaj materijal zaista liči na papir i obojen je istim pigmentima koji se koriste u štamparskoj industriji.

Ako ste se zapitali kako E Ink tehnologija funkcioniše, pogledajte ovaj video klip gde to objašnjavaju:

 

 

Danas postoje i E Ink ekrani u boji koji funkcionišu isto kao i crno beli ekrani. Razlika je u dodatom RGB sloju koji služi za reflektovanje boje.

 

 

Onyx International trenutno radi na Android E Ink telefonu. Kao što se može videti u klipu ispod, Operativni sistem ovog telefona sa Ink displejom je Gingerbread verzija Androida. Radi se o uređaju koji je očigledno još u fazi razvoja, ali eventualno budući prototip. Ima tu još dosta da se radi, kako kažu u klipu, treba da poprave refresh rate ekrana.

Ony International E Ink telefon

Ony International E Ink telefon

 

Baterija ovakvog telefona bi mogla da izdrži nedelju dana normalnim korišćenjem bez punjenja iako su se u video klipu zaleteli, pa su rekli mesec dana. Telefon ima ARM Cortex A5 procesor, dok ostale specifikacije nisu navedene.

Interesantno je da se neko upustio u implementaciju Androida i na telefone sa ovakvim displejom. Gde će to sve otići u budućnosti, videćemo.

 

Tags: Androiddispleje-inkelektronski papirInkOnyx Internationaltehnologijatelefon

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *