OnePlus One zvanično objavljen

Objavila u 26/04/2014 u 4:23

OnePlus OneNekoliko meseci kasnije, nakon što su prvi podaci zvanično objavljeni o novom One modelu kompanije OnePlus, ovaj uređaj je zvanično predstavljen svetu. Što se specifikacija tiče, OnePlus One ide rame uz rame sa najsavremenijim telefonima danas. Uređaj poseduje Qualcomm-ov Snapdragon 801 čipset sa četvorojezgarnim Krait 400 procesorom čiji je radni takt 2.5 GHz, dok RAM memorija iznosi i više nego dovoljnih 3GB. Dijagonala ekrana je 5.5 inča proizvedena od strane JDI (Japan Display Inc.) sa IPS matricom i full HD rezolucijom, što daje ovom ekranu 401 ppi.

Za izradu telefona je umesto aluminijuma i nerđajućeg čelika korišćen magnezijum, kako bi se ukupna težina urđaja dovela na trenutnih 162 g. a da se pri tome ne žrtvuje kvalitet izrade. Veličina One uređaja iznosi 152.9 x 75.9 x 8.9mm, pri čemu su ivice debljine 4.6mm. Na levoj strani se nalazi dugme za pojačavanje i utišavanje zvuka, dok se na desnoj strani nalazi dugme za zaključavanje/otključavanje uređaja. Na donjoj strani telefona se nalaze stereo zvučnici koji su podešavani zajedno u saradnji sa JBL-om. A na zadnjoj strani OnePlus One uređaja se nalazi 13MP Sony IMX 214 senzor koji se sastoji iz šest sočiva sa f/2.0 otvorom blende, a prednja kamera ima pet megapiksela sa širokim uglom od 80 stepeni .

OnePlus One je zvanično prvi uređaj koji dolazi sa već instaliranim CyanogenMod 11S, koji je zasnovan na Android v4.4.2 (Kit Kat). Kompanija OnePlus je tesno sarađivala sa CyanogenMod timom kako bi se za ovaj uređaj napravio poseban minimalistički i ”flat” korisnički interfejs.

Zadnji poklopac ovog uređaja je ukloniv, i moći ćete da ga menjate sa tzv. StyleSwap poklopcima koji su napravljeni od različitih materijala, poput kevlara, teksasa, bambusa i drveta. OnePlus One će biti pušten u prodaju u drugom kvartalu, u sledećim državama: Austrija, Belgija, Kanada, Danska, Finska, Francuska, Nemačka, Hong Kong, Italija, Holandija, Portugal, Španija, Švedska, Tajvan, Velika Britanija i SAD. A ubrzo se očekuje i plasman ovog uređaja na ostala tržišta.

I naravno, najlepše vesti za kraj – a to je cena ovog uređaja. Moram da priznam da je najavljena cena za ovaj uređaj – neverovatna! Ako želite 16GB varijantu OnePlus One uređaja, za to će te morati da odvojite svega 269 eura, a dok 64GB verzija će vas koštati 299 eura, što ovaj uređaj stavlja u rang sa Nexus telefonima. 😀

autor teksta: Ivan Gajović

Tags: 3 GB RAMAndroidCyanogenModizmenjiv dizajnOnePlus OneQualcomm

Autor
Gost na Srbodroidu Gost na Srbodroidu

Objavljenih tekstova: 4

Gostujući članak na srbodroid.com sajtu.

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *